NL | FR | LU
Peoplesphere

59% van de werknemers onderhandelt niet over hun salaris.

Uit onderzoek van Glassdoor in de USA blijkt dat 59% van de werknemers het salaris dat hun bedrijf voorstelt, aanvaart, zonder ook maar enige onderhandeling. Deze enquête bij 2000 werknemers brengt ook een aantal verassende factoren aan het licht in het kader van dit fenomeen, zoals ‘gender’ en ‘leeftijd’.

Het onderzoek van Glassdoor toont aan dat vrouwen over het algemeen veel minder onderhandelen dan hun mannelijke collega’s. 68% van de vrouwelijke werknemers aanvaart onmiddellijk het voorstel, tegenover 52% van de mannen.

Slechts 10% slaagkans!

Het onderzoek toont verder aan dat onder degenen die onderhandelen voor een verhoging van salaris slechts 10% slaagt in zijn of haar opzet. En er zijn drie keer zoveel mannen als vrouwen die hierin slagen… 15% van de mannen krijgt opslag, maar slechts 4% van de vrouwen…

Ook leeftijd speelt een rol

Een andere factor: leeftijd. Oudere werknemers (tussen 45 en 54 jaar oud) zijn sneller tevreden met hun salarispakket. 66% van hen heeft er niet over onderhandeld (77% van de vrouwen in deze leeftijdscategorie). Een recent uitgebracht rapport van Glassdoor toont aan dat de gender paygap groeit met de leeftijd. Deze kloof is 5,4% voor het geheel van de werknemers in de USA, slechts 2,3% voor de jongere werknemers (18-24 jaar). Echter, bij de 55-plussers groeit de paygap tot 10,5%!

Bron: https://nl.glassdoor.be/index.htm

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.