NL | FR | LU
Peoplesphere

95% van de Belgische werknemers werkt graag in een team.

Dankzij een nieuwe studie met bijna 6000 Belgische werknemers is jobsite StepStone enkele interessante feiten te weten gekomen over teamwerk in België en wat de Belgische werknemers vinden van hun collega’s.

Een verbazingwekkende 95% van de ondervraagden zegt graag in een team te werken. Blijkbaar heeft de Belgische werknemer daar ook duidelijke redenen voor:

  • 85 % van de ondervraagden geeft aan dat hun teamleden ze helpen bij moeilijkheden of problemen op het werk.
  • Meer dan drie op de vier Belgische werknemers vindt dat er een gevoel van veiligheid en vertrouwen is in hun team.
  • 74 % is het ermee eens dat opbouwende kritiek belangrijk is binnen hun team op het werk.

Nederlandstalige werknemers houden werk en privéleven liever gescheiden dan hun Franstalige collega’s

We onderzochten ook hoe goed bevriend collega’s met elkaar zijn en wat ze verstaan onder een goede verstandhouding op het werk:

Terwijl meer dan de helft van de ondervraagden er geen probleem mee heeft om na het werk af en toe eens af te spreken, is er een verschil van 10 procentpunten tussen Nederlandstalige werknemers (15 %) en Franstalige werknemers (slechts 5,7 %) die werk en privéleven gescheiden willen houden.

Methodologie – StepStone heeft deze enquête in april en mei 2019 afgerond en heeft rekening gehouden met de representativiteit van de ondervraagden en de geldigheid van hun antwoorden. In totaal werden er 5.983 enquêtes ingevuld in het Nederlands, Frans en Engels

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.