NL | FR | LU
Peoplesphere

Deliveroo werkt samen met OpenClassrooms om de professionele ontwikkeling van de koeriers te bevorderen en hen waardevolle vaardigheden voor de arbeidsmarkt mee te geven.

Dankzij de samenwerking tussen OpenClassrooms en Deliveroo genieten de koeriers van gratis en onbeperkt toegang tot de opleidingen om de carrièreontwikkeling te ondersteunen. Het platform is ontworpen door OpenClassrooms samen met professionele trainers. Door zich aan te melden en een online opleiding af te ronden, krijgen koeriers een certificaat dat ze kunnen voorleggen tijdens sollicitaties wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

In de afgelopen 10 maanden hebben bijna 230 koeriers in België zich ingeschreven voor OpenClassrooms, een gratis online trainingsplatform dat cursussen aanbiedt over verschillende onderwerpen. Dit is het hoogste aantal inschrijvingen ter wereld en ligt ver boven het wereldwijde gemiddelde van 178 koeriers per land. Met de uitbreiding van het OpenClassrooms-pakket wordt verwacht dat dit aantal nog verder zal stijgen.

Wereldwijd hebben 2.700 koeriers toegang gekregen tot meer dan 3.200 cursussen op OpenClassrooms en werden 11.500 uren opleiding gevolgd. In het totaal werden 260 certificaten behaald. De populairste cursussen voor Belgische koeriers zijn webdesign, waarbij je de basisprincipes van het coderen met Javascript leert, het bouwen van je eerste webpagina’s met HTML en het begrijpen van het web.

In Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Australië, waar de wetgeving het voor platforms mogelijk maakt om nog verder te gaan, biedt Deliveroo ook beurzen en toegang tot bachelordiploma’s aan. Een van de prioriteiten van Deliveroo in België is om nauw samen te werken met toekomstige regeringen en hen aan te moedigen een kader te creëren waarin de flexibiliteit van zelfstandige koeriers geen belemmering vormt voor zekerheid die platforms willen geven. Ook wil Deliveroo de koeriers toegang te geven tot bijkomende voordelen, zoals verdere ontwikkeling door opleidingen.

Amir, een Deliveroo-koerier die zich heeft ingeschreven voor OpenClassrooms, zei: “Ik vind het geweldig dat koeriers toegang hebben tot dit online leerplatform. Er zijn tal van boekhoudkundige cursussen die een idee geven van hoe de economie in ons land werkt. Voor freelance koeriers kan het volgen van deze cursussen hen helpen voorkomen een boekhouder te moeten betalen voor kleine vragen en hun eigen activiteit beter te begrijpen en te volgen”.

Elias vertelt: “Ik heb overdag een andere baan in de buurt, maar voor degenen die dit niet hebben, is het geweldig om het leren te kunnen combineren met Deliveroo, wat een flexibiliteit biedt die erg praktisch is. Als er minder werk is, kun je online leren en vice versa. Het stelt je in staat om je planning op een leuke manier te beheren”.
David, die reeds verschillende cursussen heeft gevolgd, zei: “Ik heb een achtergrond in ICT, maar dat is ondertussen 15 jaar geleden. Deze cursussen zijn geweldig om mijn vaardigheden weer bij te werken en me op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen”.

Pierre Verdier, General Manager van Deliveroo Belgium, verklaart: “Koeriers staan centraal in alles wat we doen. We gaan regelmatig met hen in gesprek om meer te weten te komen over wat ze willen en hoe we hen beter kunnen ondersteunen. Door onze wereldwijde samenwerking met OpenClassrooms en andere lokale initiatieven, zijn we verheugd onze koeriers een omvangrijk pakket aan ondersteuning te kunnen aanbieden: van het ontwikkelen van soft skills tot het bouwen van een website, het opzetten van een bedrijf, het verder verbeteren en ontwikkelen van professionele vaardigheden en vooral, het verder uitbouwen van een professionele carrière. We zien dat België het hoogste aantal inschrijvingen voor de trainingen heeft. Dit bevestigt dat Belgische koeriers steeds op zoek zijn naar meer opleidingen en trainingen”.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.