NL | FR | LU
Peoplesphere

Vlaamse werkloosheid daalt verder met 5,8%!

Ook in mei 2019 daalde de werkloosheid in Vlaanderen. Tegenover een jaar geleden zijn er 10.764 (5,8%) minder werkzoekenden. De Vlaamse werkloosheid daalt nu 3 jaar en 10 maanden.

Sinds augustus 2015 daalt de Vlaamse werkloosheid maand na maand. Eind mei waren er 174.036 werkzoekenden ingeschreven bij de VDAB. Dat zijn er 5,8% minder dan een jaar eerder. Opnieuw is dat een daling in alle leeftijdsgroepen, voor alle opleidingsniveaus, zowel bij korte als langdurige werkloosheid, bij personen met een arbeidshandicap en bij allochtonen.

“De Vlaamse werkloosheid daalt nu al 3 jaar en 10 maanden aan een stuk. Dat is geen toeval, maar het resultaat van een volgehouden beleid waarbij we inzetten op maatwerk, competenties en werkervaring. De krapte op onze arbeidsmarkt is groot. We hebben echt elk talent nodig” aldus Vlaams minister van Werk Philippe Muyters.

In de categorie 50- tot 54-jarigen daalt de werkloosheid met 10,1%. Bij 55- tot 59-jarigen is dat een daling van zelfs 15,3%. Alleen bij 60-plussers is een stijging van 23,9%, een gevolg van het feit dat zij langer dan vroeger beschikbaar moeten blijven voor de arbeidsmarkt. Globaal daalt de werkloosheid bij 50-plussers met 3,0%.

Ook voor elke werkloosheidsduur dalen de cijfers. De kortdurende werkloosheid (minder dan 1 jaar) daalt met 3,8%. De werkloosheid tussen 1 en 2 jaar daalt met 11,6%. De zeer langdurige werkloosheid (meer dan 2 jaar) daalt met 5,8%.

Bron: Kabinet Vlaams Minister Muyters

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.