NL | FR | LU
Peoplesphere

De Social Profit Day was een succes!

De Social Profit Day 2015, georganiseerd door Peoplesphere en CFO Magazine, was een groot succes! Geëngageerde sprekers zorgden voor een enthousiast publiek. Meer dan gewone lezingen ontstonden er ware dialogen die voor een uitwisseling van kennis, ideeën en inspiratie zorgden.

Organisaties in de non – profit sector moeten absoluut hun inkomstenstructuren en financiering herbekijken: de klassieke gangbare systemen zijn bedreigd, bovendien staan subsidies en publieke budgetten onder druk. Bovendien worden de klanten (burgers, patiënten, leden …) van de bedrijven in de sector ook geconfronteerd met de crisis en matigen ze hun uitgaven en investeringen in de gezondheidssector, cultuur, sport en de liefdadigheidssector. Ondertussen zijn de interne kosten van de organisaties niet verminderd. Personeelskosten blijven stijgen ondanks de maatregelen rond loonmatiging.De eisen ten aanzien van de ondersteunende functies worden steeds belangrijker. Logisch! Maar wat zijn de mogelijkheden om nieuwe bronnen van inkomsten te genereren?

Hoe de social profit sector heruitvinden?

In welke mate moeten non – profit organisaties worden herzien zodat ze kunnen weerstaan aan de onvermijdelijke druk op de kostenstructuur? Zullen we een enorme golf van herstructureringen zien in de sector? Hoe een positieve rol spelen in de noodzakelijke transformatie van social profit spelers? Kunnen de nieuwe business modellen (3.0 economie, crowdfunding, samenwerkingsmodellen, … ) een bron van inspiratie zijn? Wat zijn de gevolgen voor het financiële beheer en het people management? Dat zijn de vragen die onze sprekers probeerden te beantwoorden. Zij waren: Sarah Scaillet (Algemeen administratrice van de Rijksdienst voor Pensioenen), Katrien Kesteloot (financieel directeur bij UZ Leuven), Liliane Roosen (Senior Consultant Legal Consult bij Acerta), Luc Colebunders (CEO van Crofun en directeur van Belgium Crowdfunding Federation), Koen Oosterlinck (Gedelegeerd bestuurder bij vzw Provincialaat der Broeders van Liefde), Patrick Somerhausen (managing partner bij Funds for Good), Peter Leyman (algemeen directeur Ryhove) en Koen Van Echelpoel (Go To Market Manager Business bij Triodos Bank).

Presentatie

Intro
(Jean-Paul ERHARD – Peter DE ROECK)
Case: Rijksdienst voor Pensioenen
(Sarah SCAILLET)
Case: Provincialaat der Broeders van Liefde
(Koen OOSTERLINCK)
Case: UZ Leuven
(Katrien KESTELOOT)
Case: Triodos Bank
(UZ Leuven)
Funds For Good – Rapport d’impact
Conclusie
(Jean-Paul ERHARD – Peter DE ROECK)

Wilt u meer weten over de Social Profit Day 2015? Lees er alles over in de juni-editie van Peoplesphere!
http://www.peoplesphere.be/socialprofitday/nl/

Programma

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.