NL | FR | LU
Peoplesphere

HRT11

HRT11

Dossier n°11: Generatie- en talentmanagement

Als het van de afgevaardigd bestuurder van de VDAB, Fons Leroy afhangt, zal de VDAB zijn activiteiten als opleidingsinstituut en intermediair voor werklozen desnoods op een lager pitje zetten om te fungeren als intermediair voor de 4.000.000 actieven in Vlaanderen. Het strategisch plan moet nog naar de raad van bestuur, maar Leroy lichtte alvast een tip van de sluier op in HR Tribune.

Reggy Degen herontdekt de praatstok

Vier jaar na zijn aanstelling als Vice President HR bij BT, komt Reggy Degen naar buiten met een wat ongewoon bericht. Als ‘hobby’ richtte hij een bedrijfje op dat de gepatenteerde Facilitytalk verdeeld, een ‘praatstok’ die mensen moet aanzetten tot meer respect en luisterbereidheid in crisisvergaderingen. Zelf draagt hij de stok niet bij zich, maar de principes ervan past hij wel toe in zijn dagelijks hr-beleid.

Mensen

Nicolas Hollander (Delhaize Groep), Karel Bosmans (Virga Jesseziekenhuis Hasselt, Edith Vervliet, managing director Flanders Fashion Institute, Marc De Vos (UGent), Paul Donkers (Adecco), Leen Zevenbergen, auteur van het Nederlands managementboek van het jaar, … .

Références

“Geen compromissen over kennis van het Nederlands”
“Selor past overheidsjobs een sexy kleedje aan”

U kan dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15 € per pdf dossier – 15 € per dossier op papier.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.