NL | FR | LU
Peoplesphere

De KU Leuven is op zoek naar een Hoofd HR Service Center

De KU Leuven is een dynamische en ambitieuze universiteit die internationaal tot de top behoort inzake kwaliteitsvol onderwijs, onderzoek en innovatie. Dagelijks werken meer dan 13.000 collega’s met meer dan 100 nationaliteiten samen aan het waarmaken van onze ambities. De Personeelsdienst vervult een belangrijke rol in het ondersteunen van de organisatie en het uitbouwen en implementeren van het personeelsbeleid naar de verschillende personeelsgroepen.

Binnen de personeelsdienst zijn we op zoek naar een hoofd van het HR-service center. Het HR-service center staat in voor de dagelijkse dienstverlening aan de medewerkers, van onthaal bij de start tot het vertrek uit KU Leuven. Het informeert en adviseert hen over alle mogelijke administratieve en technische HR-gerelateerde onderwerpen (procedures, statuten, interne en externe wet- en regelgeving, …) en capteert daarnaast ook inhoudelijke HR-vragen (loopbaanontwikkeling, conflictbemiddeling,…). Het HR-service center staat ook in voor de administratieve verwerking van loopbaanbeslissingen, voor de salarisverwerking en de fiscale en sociaalrechtelijke verplichtingen van de universiteit, zowel in België als in meerdere andere landen.

Functie

Je bent als hoofd verantwoordelijk voor de dagelijkse resultaten van het HR-service center. Je zorgt voor een optimale afstemming tussen de verschillende teams binnen het HR-service center (HR-adviseurs, dossierbeheerders salarisadministratie, HR-medewerkers, experten) en voor een goede samenwerking en communicatie met de andere eenheden binnen de Personeelsdienst.
Je inspireert, coacht, ontwikkelt en stimuleert een 30-talmedewerkers en ondersteunt hen in hun loopbaanontwikkeling.
Rekening houdend met de noden van de universiteit en in samenspraak met je team en met de andere verantwoordelijken binnen de personeelsdienst geef je richting aan de ontwikkeling van het HR-service center en bouw je het verderuit. Je ontwikkelt een visie over het HR-service center van de toekomst, verkent de mogelijkheden van nieuwe technologische ontwikkelingen en bepaalt prioriteiten in functie van de gewenste dienstverlening naar de medewerkers toe. Tegelijk zorg je voor maximale compliance inzake de sociaalrechtelijke en fiscale verplichtingen van de KU Leuven.
Als lid van het managementteam van de Personeelsdienst werk je nauw mee aan het uitbouwen van het HR beleid, onder meer door het optimaliseren van de verschillende werkstromen en processen en de verdere ontwikkeling van de administratieve systemen. Je neemt deel aan diverse vergaderingen en werkgroepen binnen en buiten de universiteit en je vertegenwoordigt hierbij de Personeelsdienst.

Profiel

  • Je hebt bij voorkeur een universitaire achtergrond en een brede managementervaring, bij voorkeur binnen het domein van Human Resources, ervaring in het leiden van een service center strekt tot aanbeveling.
  • Je hebt de kwaliteiten om een team met diverse profielen aan te sturen, te enthousiasmeren en te coachen in hun ontwikkeling.
  • Je hebt een strategische kijk en visie en je bent sterk conceptueel om nieuwe lijnen uit te tekenen. Je hebt voldoende affiniteit voor de technische aspecten van personeelsadministratie en loonberekening, ook al ben je zelf geen expert. Je bent in staat om snel inzicht te verwerven in het uitgebreide reglementaire kader, de verschillende personeelsstatuten en de veelheid van administratieve processen. Je weet je visie te vertalen in de organisatie van concrete processen en hebt aandacht voor de nodige nauwkeurigheid.
  • Je weet je weg te vinden in een grote organisatie met een complexe organisatiestructuur en veel locale autonomie, waarin resultaten meer geboekt worden door het creëren van vertrouwen en draagvlak dan door hiërarchische beslissingen.
    Aanbod

Voor deze functie bieden wij een voltijdse arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur. Je kan rekenen op een job vol afwisseling met ruimte voor professionele groei en het opnemen van verantwoordelijkheden. Je werkt in de autoluwe omgeving in het hartje van Leuven.
Aan deze functie is een salaris in graad 9 of 10 gekoppeld. Graad 11 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen. Hiernaast bieden wij een kosteloze hospitalisatie- en groepsverzekering. Details omtrent het salarispakket kan je terugvinden op onze jobsite www.kuleuven.be/jobsite -> management & support -> verloning en voordelen.
Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Ineke De Brue, tel.: +32 16 32 83 15.
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 03/04/2017. Klik hier!

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.