NL | FR | LU
Peoplesphere

PSNL51

PSNL51

Dossier N°51: De toekomst is aan de authentieke bedrijven

Sommige bedrijven zijn echte talentmagneten. Het bruist er van de energie, en de creativiteit is er haast tastbaar. Hier wil al wie jong en hip is zijn carrière starten. Hier voelen werknemers zich de koning te rijk. Wij gingen op zoek naar de geheimen achter deze hippe bedrijven. Zo word ook jij de volgende hype.

Anderzijds > HR Manager van het Jaar

Anne-Mie Van de Wiele (VITO) is HR Manager van het Jaar!
Anne-Mie Van de Wiele, Director HR & General Services bij VITO, het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek, is door u verkozen als HR Manager van het Jaar. Ze kreeg haar titel op de tweeëntwintigste editie van de HRM Night, op 31 maart in de Wide Gallery in Vorst. De prijs is een erkenning voor het werk dat Anne-Mie Van de Wiele geleverd heeft om de cultuur binnen de organisatie te transformeren. en haast tegelijk de grote rekruteringsactie in goede banen te leiden.

Mensen:

Thierry Claeys (Claeys & Engels)
“Advocaat zijn houdt een zeker ondernemerschap in”
Als er iets is dat HR-verantwoordelijken geraakt heeft, dan is het wel de formule Claeys, die toestaat om de te respecteren vooropzeg te berekenen bij het ontslag van een werknemer. Maar we mogen de carrière van Thierry Claeys niet reduceren tot die ene uitvinding. De man die een van de onbetwiste tenoren is van ons arbeidsrecht, was voor zijn pensionering ook een ‘patroon’ met een echte visie op het beheer van de human resources in de kantoren die hij hielp oprichten. Meer dan één reden, dus, waarom hij de Lifetime Achievement Award krijgt tijdens de HRM Night.

Groot interview:

Ivo Marechal (H.Essers)
“Een verhaal van extremen”
De rood-witte vrachtwagens met daarop ‘H.Essers’ zijn gekend bij het grote publiek, maar ze zijn slechts een deel van het verhaal. Daarnaast is het bedrijf met roots in Genk ook de grootste logistieke speler van ons land, en heeft het 26 vestigingen in 12 Europese landen. Aan het hoofd van dit alles staat CEO Ivo Marechal: “Wij zijn een echte people business.”

U kunt dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15€ per pdf (u ontvangt het volledige magazine). U kunt er ook voor kiezen om het magazine per post opgestuurd te krijgen aan de prijs van 15€ per magazine.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.