NL | FR | LU
Peoplesphere

PSNL69

PSNL69

Dossier N°69: Cultuur

Over waarden en cultuur wordt veel gezegd en geschreven, maar zeer vaak blijft het vaag en onduidelijk. Maar als dit dossier al één ding duidelijk maakt, dan is het dat cultuur en waarden de essentie uitmaken van de identiteit van een organisatie. Een dossier over het onmeetbare meten, over cultuurverandering, over culturen die duidelijk en consequent zijn, en meer zijn dan kadertjes aan de muur en woorden in een brochure.

COVERSTORY

LucLemarcq (Unilin)
Als Unilin geen belletje doet rinkelen, dan zeker wel Quick.Step, het bekendste merk van het West-Vlaamse bedrijf. Luc Lemarcq is er VP HR voor de groep. “HR is ook verkoop, commerce. In HR gaat het immers ook over het zich inleven in het referentiekader van de ander en trachten je eigen overtuigingen te laten insijpelen in de bedrijfscultuur.”

GROOT INTERVIEW

Steven Kramer
Samen met zijn vrouw Teresa Amabile schreef Steven Kramer het boek ‘The Progress Principle’. Het boek is het resultaat van onderzoek dat ze deden naar wat nu eigenlijk het sleutelelement is waardoor mensen zich goed voelen op het werk. “Vooruitgang is de sleutel!”

ANDERZIJDS

Verslaafdopdewerkvloer
Werk je in een landschapskantoor? Kijk dan eens rond. De kans is zeer groot dat iemand in je omgeving een drank- of drugprobleem heeft. Eerlijk en open gesprek met een man die nar eigen zeggen de hel heeft meegemaakt. “Verslaafden missen de keuze om eigen besluiten te nemen”

U kunt dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15€ per pdf (u ontvangt het volledige magazine). U kunt er ook voor kiezen om het magazine per post opgestuurd te krijgen aan de prijs van 15€ per magazine.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.