NL | FR | LU
Peoplesphere

PSNL78

PSNL78

Dossier N°78: HR in the Boardroom

We hebben lang en grondig gediscussieerd over ‘HR at the table’, en ondertussen is in vele – maar zeker nog niet alle – organisaties het belang van human resources erkend, en werd de HR-manager een HR-directeur of zelfs een Chief Human Resources Officer. De discussie die vandaag – voorzichtig, maar steeds luider – wordt gevoerd, is of HR geen plaats verdient in de raad van bestuur van een onderneming. Moeten bestuurders niet ook oog hebben voor het human capital van de onderneming?

COVERSTORY

Nico Reynders (UCB Pharma)
Het is met grote liefde voor het vak dat Nico Reynders vertelt over zijn ervaring als consultant, als comp&ben-specialist en vandaag als HR-verantwoordelijke voor Asia-Pacific bij UCB. In elk van die rollen is het steeds zijn doel geweest een partner te zijn van de business en vanuit HR het beste uit mensen te halen in functie van de organisatie.

GROOT INTERVIEW

Peter Vanhecke
“Succes werkt aanstekelijk”, zegt Peter Vanhecke. En hij kan het weten, als Managing Director van Samsung in België. Een gesprek over coole merken, Samsung-DNA, innovatie en cultuur. Pali-pali!

ANDERZIJDS

The Great Escape
“We love people” – als statement kan het thema van de allereerste editie van The Peoplesphere Great Escape wel tellen. HR-verantwoordelijken, CEO’s en CFO’s kwamen samen om ervaringen uit te wisselen over positief personeelsbeleid. “Om een win-win te kunnen vinden, moet je in de schoenen van de andere kunnen staan en de silo’s afbreken.”

U kunt dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15€ per pdf (u ontvangt het volledige magazine). U kunt er ook voor kiezen om het magazine per post opgestuurd te krijgen aan de prijs van 15€ per magazine.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.