NL | FR | LU
Peoplesphere

PSNL83

PSNL83

Dossier N°83: HR tussen regels en reglementen

We horen het wel eens, een HR-verantwoordelijke die sakkert op de regelgeving waar hij zich aan moet houden. Hoe zit het met de regels waaraan HR-mensen zich moeten houden? Zijn er inderdaad te veel, zijn ze inderdaad te ingewikkeld? En wat kunnen we dan wel nog doen binnen het kader dat wordt gecreëerd door wetgever en sociale partners? En is HR niet zelf ook verantwoordelijk voor minstens een deel van de complexiteit? We zoeken het uit in dit uitgebreide dossier.

COVERSTORY

Lode Fiey (CSC)
Uiteindelijk maakt HR het verschil tussen een goed en minder goed bedrijf, daar is Lode Fiey, HR-directeur van CSC, van overtuigd. “Mensen hebben hier de vrijheid net zoals studenten op een universiteitscampus.”

GROOT INTERVIEW

Jacob Shapiro
Ook terroristische organisaties hebben nood aan management, ook al maakt net dat hen kwetsbaar. Jacob Shapiro onderzocht het management-dilemma van Al Queda, Hezbollah, Hamas…

ANDERZIJDS

Mensgericht management
“Overal staan de mensen centraal, behalve op één plaats: in de organisatie.” Dat is de vaststelling van Guy Ooms, en het startpunt van zijn pleidooi om de mens zijn rechtmatige plaats terug te geven. Pascale Milo van Niko getuigt vanuit de praktijk.

U kunt dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15€ per pdf (u ontvangt het volledige magazine). U kunt er ook voor kiezen om het magazine per post opgestuurd te krijgen aan de prijs van 15€ per magazine.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.