NL | FR | LU
Peoplesphere

PSNL98

PSNL98

Dossier N°98: Extreme HR

Voor we ons nieuwe dossier “Extreme HR” openen en ons verdiepen in de verschillende business cases, moeten we definiëren wat we verstaan onder die term. Extreme HR delen we in dit dossier op in drie luiken: extreme bedrijven, extreme situaties, extreme mensen. Extreme bedrijven zijn de organisaties waarvan de beroepen een uitzonderlijke dimensie bevatten. Extreme situaties zijn periodes van onder andere groei, fusie, seizoensgebonden werk enzovoort. En met extreme mensen bedoelen we de bazen die een extreme visie of manier van werken hebben…

Coverstory

Marianne Vael (UZ Leuven)
Marianne Vael heeft als personeelsdirecteur van het UZ Leuven de verantwoordelijkheid over meer dan 9.000 personeelsleden. Een hele uitdaging, maar een die ze met veel voldoening aangaat. “Met mensen omgaan is meer dan boeiend. Ik ben al heel mijn professionele leven bezig geweest met mensen,” zegt ze terwijl ze naar het schilderij achter haar gebaart. Op het kunstwerk prijkt een mooie spreuk: ”a never ending story to the inner self.“ Met mensen werken is constant op zoek gaan naar wat mensen drijft, wat mensen zijn maar ook niet zijn.”

PeopleCompany

Kunsthuis Vlaanderen
In januari 2014 fuseerden de Vlaamse Opera en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Dit zorgde voor niet weinig uitdagingen op tal van vlakken; ook op HR-vlak! Lena De Meerleer, algemeen directeur van het Kunsthuis, stippelde een aantal trajecten uit om met die uitdagingen om
te gaan.

Een week in het leven van… Mieke Hullebroeck

Mieke Hullebroeck werkt sinds 2012 bij OCMW Gent als departementshoofd voor de ondersteunende diensten en sinds april 2015 als departementshoofd HR voor Stad Gent en OCMW Gent. De ondersteunende diensten (HR, Facility Management, Communicatie, ICT, Kwaliteit, Archief) van Stad en OCMW fusioneren, en deze reorganisatie zit op kruissnelheid. Daarnaast zijn ook de kerndepartementen van de Stad bezig met de grootste reorganisatie van de voorbije 20 jaar.

U kunt dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15€ per pdf (u ontvangt het volledige magazine). U kunt er ook voor kiezen om het magazine per post opgestuurd te krijgen aan de prijs van 15€ per magazine.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.