NL | FR | LU
Peoplesphere

14th mRH Congress – People Solutions to Business Problems

Hoe draagt human resources management concreet bij tot de economische groei van onze bedrijven? Instrumenten, tactiek, strategie, beleid, perspectieven en visie: alle HR-dimensies die de duurzame ontwikkeling van uw activiteit ondersteunen.

Het tweetalige HR-congres wordt samen georganiseerd door de teams van HR Square en HR Tribune. Hel doel? De uitwisseling en het leren van best practices onder HR-profesionnals stimuleren.

Neem deel aan de meest representatieve bijeenkomst van Belgische HR-verantwoordelijken. Ontmoet uw collega’s uit andere organisaties en werk met hen samen op een ontspannen manier.

Afspraak in Sint-Petersburg van 10 tot 13 mei 2006 voor het 14de MRH-congres, dat naast zijn traditionele aantrekkelijke punten tal van vernieuwingen en verbeteringen serveert.

Astrid De Lathauwer neemt de uitdaging als voorzitter aan!

Astrid De Lathauwer, Chief Human Resources officer en lid van het directiecomité van de Belgacom-groep accepteerde met veel enthousiasme het voorzitterschap van het congres 2006 in Sint-Petersburg. Terug naar de roots voor haar – zij strartte haar carrière in de ex-Oostbloklanden. Ze keert ook terug in een ander bekend “land”.
In 2004 was ze een zeer opgemerkte spreekster op het MRH congres. De opportuniteit voor het MRH congres om zich te profileren als het tweetalige congres voor het de hr-manager. Ook een garantie voor de deelnemers dat het een congres wordt waar geen enkele dimensie wordt vergeten: Vooruitziend, internationale invalshoeken, toolbox, zonder de legendarische gebruiksvriendelijkheid te vergeten en een steeds krachtigere logistiek… kortom: al wat het succes van alle congressen MRH heeft gemaakt!

Programma

Woensdag 10 mei

Ontvangst om 11uur op de luchthaven van Zaventem.
Meldt u aan de desk van MRH-Congres.

Vertrek om 13 uur met vlucht FQ9562 van Thomas Cook Belgium à , met bestemming Sint-Petersburg. Aankomst om 17u55 (lokale tijd).
Duur van de vlucht: 2u55min.

Na afhandelen van de formaliteiten en oppikken van de bagage, volgt een oriëntatieronde door de stad, met een ceremonie met brood en zout.
Aankomst aan het Hotel**** Novotel St-Petersburg Centre vlakbij Nevsky Prospect.

Een boot voert ons voor de welkomstcocktail langs kanalen en rivieren naar het restaurant Academia, aan de oever van de Neva.

Donderdag 11 mei

9u00 – 17u30 : Congres in de conferentiezaal Corinthia

Voor de medereizigers : programma à la carte. Keuze uit 3 menu’s: Leven in Sint-Petersburg (metro, gesloten markt, kathedraal Sint-Vladimir), Een Stad van Monumenten en Musea (Kathedraal Sint-Isaac, de Vesting Petrus en Paulus, Academie van het Zeewezen,…) of Een Stad van Paleizen (Mikhailovsky, Stroganov,…).
19u00 : Het Ermitage museum, met zijn prachtige collecties, gaat voor ons open. Aan het einde van het bezoek steken we het plein van het Winterpaleis over voor een maaltijd in restaurant ‘Ermitage’.

Vrijdag 12 mei

9u00 – 17u00 : Congres in de conferentiezaal Corinthia

Voor de medereizigers: vrije dag en maaltijd met de congresleden.
19u00 : Vertrek voor het Groot Galadiner van het 14de MRH-Congres dat plaatsvindt in de indrukwekkende ‘Witte Zaal’ van het Marmeren Paleis.
Onthaalcocktail aangeboden door Références.
De internationaal gerenommeerde traiteur Potel & Chabot staat aan het fornuis. Na het Galadiner is er muziek en feest op de dansavond Magrib, gesponsord door Sodexho. Dit feest vindt vlakbij het hotel plaats.

Zaterdag 13 mei

9u30 : Vertrek voor een geleid bezoek aan het Youssopov-museum.
12u30 : We trekken richting de stad van de Poesjkin (de vroegere Tsarkoïé Selo), die het Zomerpaleis van de tsaren en tsarina’s herbergt.
Na onze Podvorye-maaltijd – in heuse datsja-sfeer – presenteren we u een bezoek aan het Paleis van Catharina de Grote en zijn tuinen.
Daarna vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht.
20u30 : Vertrek van vlucht FQ9563 aan boord van de Airbus A320 van operator Thomas Cook Belgium. De landing is gepland om 21u30 in Zaventem (Belgische tijd).

Conferenties

Donderdag 11 mei – voormiddag

Opening van het congres door Astrid De Lathauwer, voorzitter van het MRH-congres 2006, en Yves-Etienne Massart, hoofdredacteur RH Tribune
Voorstelling van de rode draad, de thema’s, de doelstellingen en de werkwijze van het congres
« Doelstellingen en verwachtingen : CEO-HR Directeur »Jannie Haek en Astrid De Lathauwer
Baudouin Auquier / Vice-President HR Delhaize
De implementatie van een pensioenplan in een multinational, door het sociaal overleg te waarborgen en de veranderingen in het remuneratiesysteem en technologie van de processen te beheersen.
Marc Verpoort – HR Directeur AZ Groeninge Kortrijk
Aanwerven, motiveren, binden door positieve problemen voor het ziekenhuis op te lossen.

Donderdag 11 mei – namiddag

Janie Haek / CEO NMBS
Christine Thiran / DRH UCL Cliniques St Luc
Jan Van Acoleyen / DRH AGFA Gevaert
Chantal Bournonville / Epsilon (verantwoordelijke vorming RTBF)
Catherine Dujardin / Epsilon (HRM Talent Manager Fortis)

Case Study :
Een CEO heeft aan twee tandems (HRD-verantwoordelijke opleiding) volgende opdracht toevertrouwd : Een strategisch plan en een plan van prioritaire acties opstellen die een antwoord bieden op de problematiek van een gewijzigde bedrijfssituatie, waarbij men rekening houdt met de parameters productiviteit en bedrijfscultuur.

De panelleden zullen de briefing twee weken voor het vertrek naar Sint-Petersburg ontvangen.

Na de presentatie van de voorstellen van beide HR directors, krijgen de congresdeelnemers de mogelijkheid om in kleine groepen bijkomende voorstellen te formuleren. Deze worden voorgelegd aan de CEO en de twee HR directors. Daarna becommentarieert en beantwoordt Jannie Haek vragen van congressisten.

Vrijdag 12 mei – voormiddag

Olivier Hérout – Senior VP HR Suez Energy Services
Bouwen aan een Europees marktleiderschap op basis van de Frans-Belgische complementariteit
Michaël Dubois / HR Directeur AW EUROPE
Groei en aanwerving : twee uitdagingen, een enkel doel…
Michel Bovy – CSC De Post / Belgacom
De vakbonden : partners in het veranderingsproces

Vrijdag 12 mei – namiddag

Yves Verweyen – HR Directeur FOREM
Indien het statuut niet bestond, diende het dan te worden uitgevonden?
Michel De Boeck – Chief Human Resources Officer Fortis
Slotdebat : welke perspectieven biedt het diversiteitsbeleid om de toekomst van onze bedrijven te verzekeren ?
Afsluiten van het congres door Astrid De Lathauwer en Jannie Haek

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.