NL | FR | LU
Peoplesphere

HRT01

HRT01

Dossier n°01: Outsourcing

Elke trend in hr maakt een pendelbeweging. Soms is een modewoord niet uit de actualiteit weg te branden, dan weer lijkt het muisstil. Is outsourcing echter een trend? HR Tribune ging op zoek naar case studies, feiten, cijfers en meningen. Ook in de overheid. Een uitgebreid dossier vol verschillende opinies.

Queens of hr

vrouwelijke hr-managers willen af van het cliché
Alle mensen zijn anders, en dat geldt voor vrouwen én mannen. Waarom halen journalisten en opiniemakers zich dan altijd in het hoofd, dat ‘vrouwendebatten’ een gezamenlijk standpunt zouden opleveren? Bij de vier vrouwelijke hr-managers die ‘HR Tribune’ rond de tafel bracht, was er zelden sprake van unanimiteit. Niet alleen is elke persoon anders, ook bedrijven zijn niet identiek. Als er al een consensus is onder de vier, dan is het wel dat de vrouwendebatten stilletjes aan mogen vervangen worden door ‘mannendebatten’ over dezelfde onderwerpen.

HR-Gids

Wat moet u weten over ziekteverzuim? Kent u de wet op pesterijen? Zijn er nog opleidingen die u wenst te volgen? De maandelijkse HR-Gids wil een houvast zijn voor hr-professionals die wensen bij te blijven

Enquête Uw salaris doorgelicht

Het loon zou geen motiverende factor zijn, wel een element dat de ontevredenheid wegneemt. Maar de jongste drie jaar moeten de meeste Belgische werknemers zich tevredenstellen met zeer beperkte loonstijgingen, zo blijkt uit de grote enquête die ‘HR Tribune’ samen met Berenschot en Hudson/De Witte & Morel uitvoerde in opdracht van het weekblad ‘Trends’.

U kan dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15 € per pdf dossier – 15 € per dossier op papier.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.