NL | FR | LU
Peoplesphere

PSNL100

PSNL100

Dossier N°100: Waarom houden CEO’s van People Management?

CEO’s die hun strategie baseren op People Management zijn geen mythe! Peoplesphere n° 100 helpt u de verwachtingen op vlak van People Management van CEO’s vandaag te begrijpen. Daarnaast vindt u er tools om uw directiecomité te overtuigen om de mens op nummer één te zetten binnen het bedrijf.

Coverstory

Miel Horsten (ALD Automotive)
KWat is een “People-minded CEO”? Volgens Miel Horsten zijn er twee kwaliteiten die hij in zichzelf als CEO noodzakelijk acht. “Allereerst is het belangrijk wie je zelf bent als persoon. Zelf zie ik mensen graag. Ik ben ervan overtuigd dat elke persoon een hoop talenten heeft, misschien zonder dat hij of zij zich daarvan bewust is. Bij velen worden die talenten nog steeds niet benut.” Het tweede luik is puur zakelijk. “Het is bijna angstaanjagend als je beseft welke mooie dingen je met mensen kunt doen als je ze maar kan motiveren. Dingen die men eerst als onmogelijk beschouwde, worden plots slechts een uitdaging. Daar moet je als CEO mee kunnen omgaan.”

PeopleCompany

Directoraat-Generaal Penitentiaire Inrichtingen
De moderne visie op detentie pleit voor een menselijke leefomgeving voor de gedetineerde. De focus ligt op re-integratie en een zinvolle invulling van de tijd die de gedetineerden in de gevangenis doorbrengen. Dat maakt de job van de medewerkers van een penitentiaire inrichting – zoals penitentiaire bewakingsassistenten, artsen, psychologen en technisch personeel – daarom niet minder intensief. Peoplesphere werpt een blik achter de schermen van het HR-beleid van de Belgische gevangenissen.

Een week in het leven van…

Kurt Van Raemdonck, Stafdirecteur P&O FOD Financiën

U kunt dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15€ per pdf (u ontvangt het volledige magazine). U kunt er ook voor kiezen om het magazine per post opgestuurd te krijgen aan de prijs van 15€ per magazine.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.