NL | FR | LU
Peoplesphere

De mobiliteit van 45-plussers wordt geremd

De mobiliteit van 45-plussers wordt in het algemeen onderschat. Werknemers binnen deze leeftijdsgroep zoeken, net als jongeren, naar kansen om zich te verwezenlijken. Het verschil is dat zij over minder platformen beschikken als jongeren en de mentaliteit bij het aanwervingsbeleid achterloopt op de realiteit.

De arbeidsmarkt van vandaag wordt gekenmerkt door beweging van werknemers. Deze mobiliteit was zeer specifiek voor jongere werknemers, maar ook oudere werknemers worden mobieler. Hun drijfveren zijn verschillend. Het kan zijn dat zij door een economische context gedwongen worden, maar steeds vaker gaan ook zij zelf op zoek naar kansen om zichzelf te realiseren. In tegenstelling tot jongeren zijn er voor 45-plussers minder mogelijkheden om recruteerders te ontmoeten. Bovendien vechten zij met de connotatie dat zij als ‘senior professional’ oud zijn.

Het prijsgekroonde “Talent for Belgium 45+” komt tegemoet aan die vraag en biedt ‘senior professionals’ en HR specialisten een forum. De tweede editie vindt op 15 februari in de Bozar te Brussel plaats.

We hebben de laatste jaren de trend zien groeien waarbij 45-plussers zelf op zoek gaan naar opportuniteiten.” Tegelijk stelt men vast dat er onvoldoende aangepaste platformen zijn. Om aan die vraag tegemoet te komen lanceerde Pangloss Intl het in België unieke forum “Talent for Belgium 45+”.

De omvang van de uitdaging wordt duidelijk uit recente cijfers van de OESO, die tonen dat de tewerkstellingsgraad van 55-plussers in België bij slechts 44,6% ligt met een OESO-gemiddelde van 58,2%. Het wordt nog concreter als men de resultaten van recent onderzoek binnen deze leeftijdsgroep bekijkt. Een kwart van de senior professionals wil wel van werk veranderen, maar slechts 1 op 4 respondenten slaagt daar binnen een periode van 24 maanden ook in. In december 2015 kondigde de Nationale Bank aan dat er in het kader van het economische herstel 114.000 nieuwe jobs zouden ontstaan tegen 2017. Een mooi vooruitzicht dat kansen op de arbeidsmarkt gaat bieden, maar niet voor voor alle leeftijdsgroepen.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.