NL | FR | LU
Peoplesphere

15th mRH Congress – Corporate Social Responsibility

Een ‘trendy’ thema dat roept om duidelijke antwoorden vanuit het bedrijfsleven. Biedt de sociale verantwoordelijkheid die vanuit de bedrijven wordt gevraagd, nieuwe mogelijkheden voor het hr-departement?

Opnieuw stelt het MRH-congres pertinente vragen :
– Moeten wij (en onze medewerkers) rotsvast geloven in de drie P’s van het duurzaam ondernemen (People/Profit/Planet) ? Moeten de drie P’s een vaste waarde worden in ons hr-beleid en onze business strategie?
– Welke initiatieven kunnen er vanuit human resources groeien om bedrijven te helpen bij het aanpakken van maatschappelijke problemen ?
– Hoe integreren we essentiële vragen en een economische visie in de strategie van onze bedrijven ?
– Kan de waarde van ons economisch leven in tact blijven als de bussines en de visie van het bedrijf zich moet aanpassen aan de maatschappelijke waarden.

Het MRH-congres is een unieke gelegenheid om het alledaagse te ruilen voor de reflectie op lange termijn. Hebben we redenen genoeg om te geloven in ‘People-Profit-Planet’, de drie pijlers van duurzame ontwikkeling, en om ook onze medewerkers daarvoor te motiveren? En kunnen we die drie pijlers met elkaar verzoenen in de business en hr-strategie van onze ondernemingen? In Sevilla krijgt u alle kansen om deze vragen aan te pakken.

Programma

Woensdag 18/04

• Ontvangst in de grote hal van de luchthaven Brussels Airport – Zaventem, vanaf 13 u.
• Vertrek Naar Sevilla om 15 u. Duur van de vlucht : 2 uur 30.
• Bij onze aankomst (rond 17u30) gaan we naar Plaza Espana. Een eerste cocktail geeft de aftrap voor het 15de congres.
• Rond 19 uur worden de deelnemers met de bus naar het hotel Sevilla Center**** gebracht. Iedereen neemt zijn intrek in de kamers, buffetdiner en daarna avondlijke verkenning van het centrum van Sevilla.
• Het hotel bevindt zich tussen het historische centrum en het centraal station en valt op door zijn moderne look. Het opende iets meer dan twee jaar geleden zijn deuren en haalde moeiteloos de 4 sterrenstatus.

Donderdag 19/04

Dit jaar vinden de workshops plaats in het hotel Sevilla waar we verblijven.
De workshops starten op donderdag en vinden plaats tussen 9u00 en 17u30.

Voormiddag : eerste sessie

Inleiding door congresvoorzitster Laurence Vanhée – VP Executive HR IBA en voorzitster vereniging Alter forhum
‘Nieuw geopolitiek en managementparadigma’, een sessie die is opgebouwd rond de bijdragen van de Franse filosoof en ex-commissaris van het Planbureau Alain Etchegoyen en van Mark Dolfyn, Corporate HR Development Manager Umicore. Als afsluiting zal Richard Savage (The future of work) de lijnen uitzetten voor de workshop van de namiddag.

De partners van de congresdeelnemers krijgen de kans om een bezoek te brengen aan of een duik te nemen in de Oosterse baden. De weldaden van het bad kunnen worden gecombineerd met de positieve effecten van een aromakuur. Er is ook een alternatief : de lokale folklore en sfeer opsnuiven via een cursus in Sevillana.
En wie in geen van beide zin heeft, kan in alle vrijheid de stad gaan verkennen.

• Werklunch in Sevilla Center.

Namiddag : tweede sessie

we gebruiken opnieuw de interactieve formule die bij het congres van 2006
zo succesrijk was.
Workshop over de ‘De Generatie Y en de onderneming: Passionele liefde of Gedwongen Relatie?’: hoe men jongeren van deze generatie aantrekken, rekruteren en trouw maken aan de onderneming? Case-story van Levi Strauss Europe, voorgesteld door Regis Mulot, HRM Europe

Net als in de voormiddag kunnen de partners een bezoek brengen aan of een duik nemen in de vermaarde Oosterse baden, waar ze de weldaden van het bad kunnen combineren met een aromakuur. Een cursus sevillanadansen of gewoon genieten van de vrije tijd blijft ook tot de mogelijkheden behoren.

• 18u45 : Vertrek voor een gastronomische Andalousische ontdekkingsavond in een feeëriek kader
• 23u00 : terugkeer naar Sevilla Center

Vrijdag 20/04

Voormiddag : derde sessie

‘Diversiteit’, een thema dat wordt geïllustreerd aan de hand van 3 getuigenissen rond de drie cruciale assen ervan: genderdiversiteit, culturele en etnische diversiteit, en leeftijdsdiversiteit. Drie sprekers over drie sleutelervaringen die een brug leggen naar wat in dit verband op internationaal vlak gebeurt: Valérie Janssens, HR & Communication Manager bij Skynet, Guy Marchal, Directeur beleid, beheer en ontwikkeling bij de Federale Politie en Christian Dirkx, humanresourcesmanager IBM EMEA.

De partners kunnen hun programma vrij kiezen of zich aansluiten bij de groep die de Sevillana danscursus volgt.

• 13u00 : Voor het middagmaal trekken we naar het park María Luisa op 100 meter van de Plaza de España.
Op het terras van restaurant La Raza, wacht u in de schaduw van de indrukwekkende Indische laurierbomen een lunch.

Namiddag : vierde sessie

De slotsessie vindt plaats in de prachtige universiteit van Sevilla.
• Het thema van deze slotsessie is : ‘Ethiek en hr-problemen’. Het wordt vanuit de lokale realiteit behandeld door Antonio Barba Gálvez, voorzitter van de lokale organisatie AEDIPE die sterk het thema van MVO bespeelt, en tevens hr- manager van het snel groeiende telecombedrijf Axion. Daarna komen ook nog Frédéric Rouvez, medestichter van Exki en … een juridische uiteenzetting van Alejandro Valls van het advocatenkantoor Backer & McKenzie.
Besluit door de voorzitster van het congres.

• 19u00 : vertrek naar Hacienda El Vizir. Het galadiner is ondertussen uitgegroeid tot een heuse traditie, maar het is telkens weer een unieke ervaring. In El Vizir kunt u kennis maken met het Andalousische landleven.
De welkomstcocktail en de animatie tijdens het souper worden u aangeboden door onze partners Références en HR Access.
Om de avond na het gala-diner goed in te zetten, biedt Sodexho Pass u een drankje aan.
• 23u00 : Terugkeer naar Sevilla Center

Zaterdag 21/04

Programma à la carte :
• Het congres voegt de daad bij het woord : deelnemers die het wensen kunnen in de voormiddag in Sevilla deelnemen aan een lokale activiteit rond maatschappelijk engagement. Vrije tijd voor de anderen.
• 14u00 : ‘La Finca la Dehesa’ wordt het verzamelpunt voor de lunch op onze terugweg. In deze authentieke hoeve die men met de tractor kan bezoeken, kan u genieten van een lokale barbecue.
• 17u00 : vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. De landing in Zaventem is voorzien rond 19h40.

GalerijResources

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.