NL | FR | LU
Peoplesphere

“2018 Cities & Trends Report”: Londen en New York blijven de belangrijkste bestemmingen voor Europese zakenreizigers.

Volgens het “2018 Cities & Trends Report” van BCD Travel blijft Londen vorig jaar de populairste stad in Europa voor Europese zakenreizigers. Ondanks de naderende Brexit, kon de hoofdstad zijn eerste plaats in de top vijf behouden. Amsterdam en Wenen staan op plaats twee en drie, gevolgd door Parijs en Zürich. Intercontinentaal kent Chicago de sterkste groei.

“Bijna de helft van het aantal geboekte vliegtickets in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) bestaat uit Europese vluchten, ”, zegt Stewart Harvey, President EMEA bij BCD Travel. “Met London bovenaan, houden we de ontwikkelingen rond Brexit nauwlettend in de gaten. Ook blijven we travel managers en zakenreizigers informeren over de verschillende scenario’s en de mogelijke gevolgen voor zakenreizen zoals bijvoorbeeld bewegingsvrijheid, vertragingen, visa en paspoorten, mobiele roamingkosten en ziektekostenverzekering.”

New York blijft de belangrijkste intercontinentale bestemming voor Europese zakenreizigers, gevolgd door Shanghai en Singapore. Vijf van de tien populairste intercontinentale bestemmingen liggen in de Verenigde Staten. Het aantal boekingen voor Chicago steeg het meest, er werden 7,34% meer tickets verkocht dan in 2017. En de stad maakt zich klaar voor nog meer passagiers: Chicago O’Hare International airport breidt in 2019 verder uit. Het aantal gates wordt met 15% uitgebreid naar 220 in totaal, en de bestaande terminals worden vernieuwd en uitgebreid om meer passagiers aan te kunnen.

In de top 10 staan ook twee Chinese steden: Shanghai en Peking. Dat komt door de sterke economische betrekkingen met China, Europa’s op een na grootste handelspartner na de VS.

Het Verenigd Koninkrijk blijft het populairste land voor Europese zakenreizigers in 2018, gevolgd door Duitsland en Spanje. De Verenigde Staten, China en India blijven de meest bezochte intercontinentale bestemmingen. Ook dit komt door de sterke handelsbetrekkingen van Europa met China en India.

Over het rapport – Zakenreizen kunnen een indicatie zijn van economische groei: een daling of stijging van het zakenreisvolume in een bepaald gebied vertelt iets over de lokale economie. De cijfers zijn gebaseerd op het aantal geboekte vliegtickets door klanten van BCD Travel in 2018 en 2017 in een aantal Europese markten.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.