NL | FR | LU
Peoplesphere

3 miljoen euro voor nieuwe werkgelegenheid op oude Ford Genk-site.

Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters kende de Vlaamse Regering vandaag 3 miljoen euro superstrategische transformatiesteun toe aan logistiek bedrijf H.Essers. Op de terreinen van de oude Ford-fabriek bouwt het aan Dry Port Genk, een innovatieve logistieke chemiesite waar plaats zal zijn voor minstens 420 nieuwe medewerkers.

Vlaanderen werd op 31 december 2015 eigenaar van de terreinen van het voormalige Ford Genk en een half jaar later ging meteen ook het Masterplan Ford Genk van start, een plan dat Vlaanderen samen met onder meer de stad Genk en De Vlaamse Waterweg nv opmaakte om de voormalige Ford-site om te vormen tot een nieuwe bedrijvenzone met de ambitie er 2.500 nieuwe jobs te creëren.

Vandaag bouwt H.Essers op de plaats van de vroegere fabriek aan de hoogwaardige logistieke chemiesite Dry Port Genk. Op de C-zone van het terrein aan het Albertkanaal komt op een oppervlakte van 23 hectare in totaal 160.000 m² aan hoogwaardige opslagruimte. De locatie biedt de mogelijkheid om de chemische goederen naast het klassieke wegtransport ook via het water en het spoor te kunnen aanvoeren en wegvoeren, wat uniek is in Vlaanderen en in heel Europa. Dry Port Genk kan zo uitgroeien tot een belangrijke internationale draaischijf voor strategische goederenstromen.

Vlaams minister van Economie Philippe Muyters is tevreden met de nieuwe start op wat vanaf nu de ‘oude’ Ford Genk-site is: “Op twee jaar tijd zijn we erin geslaagd de oude fabriek plaats te laten maken voor een nieuwe economische toekomst op de terreinen van Ford Genk. Die toekomst begint vandaag met de bouw van een innovatieve logistieke site van H.Essers, waar dit jaar nog 50 mensen aan de slag kunnen en waar de komende jaren plaats zal zijn voor ruim 420 jobs. Dit geeft een nieuwe boost voor Genk en Limburg.”

Keuze voor Vlaanderen

Voor de bouw van deze nieuwe site kan H.Essers rekenen op de steun van Vlaanderen: op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters, keurde de Vlaamse regering vandaag 3 miljoen euro superstrategische transformatiesteun toe. Daartegenover staat een totale investering van H.Essers zelf in de site van maar liefst 80 miljoen euro.

Het verankert H.Essers in Vlaanderen en brengt nieuw leven op de oude Ford Genk-terreinen.

“Ondanks onze sterke internationale groei blijven we investeren in Limburg”, zegt CEO Gert Bervoets. “Met deze site zetten we een nieuwe stap in de uitbouw van Genk tot logistieke hotspot én de werkgelegenheid in onze provincie. We beklemtonen hiermee ons geloof in de troeven van Belgisch Limburg binnen de Euregio”.

Bron : Kabinet minister Philippe Muyters

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.