Maaltijdcheques, een gsm of hospitalisatieverzekering zijn voorbeelden van veelvoorkomende voordelen waarvan werknemers genieten. Maar in coronatijden kunnen werkgevers hun medewerkers extra steunen met onverwachte initiatieven, zoals bijlessen voor hun kinderen. Wirenotes* Business ontwikkelde deze dienst om ouders te ondersteunen én kinderen te helpen hun leerachterstand die ze opliepen door corona in te halen. Met de examens in het vooruitzicht is dit een welgekomen attentie.
Het verplichte thuiswerk in combinatie met de kinderen die thuisonderwijs krijgen drukt zwaar op heel wat werknemers. Zij moeten tegelijk de schoolprestaties van hun kinderen opvolgen en optimaal professioneel functioneren. Maar liefst 88%** van de ouders zegt dan ook dat ze erg gespannen zijn en gedrukt gaan onder de situatie. Uit een recent onderzoek van Wirenotes*** blijkt dat kinderen meer te maken krijgen met stress en angst (66%) dan in het verleden en met motivatiemoeilijkheden bij het studeren (64%). Heel wat studenten en scholieren vrezen dat ze niet zullen slagen voor hun examens (20%). Er is dus hoognodig meer aandacht, en vooral ondersteuning, nodig van de studerende jongeren, maar ook voor hun ouders.
Wirenotes, het grootste Belgische platform voor bijlessen en educatieve ondersteuning, komt bedrijven in haar businessformule daarin tegemoet. Dankzij het innovatieve concept van Wirenotes kunnen bedrijven hun werknemers via het digitale educatieve platform met 2.500 tutors individuele online bijlessen aanbieden. Dat kan op elk moment van de dag en onbeperkt in aantal vakken en in tijd.Door de Netflix-formule van 14,99€ per maand is Wirenotes voor elk type bedrijf erg toegankelijk.
“Het idee voor de nieuwe Wirenotes Business formule is het resultaat van gesprekken met HR-managers van diverse bedrijven. Zij uitten de behoefte om hun werknemers te ondersteunen bij de begeleiding van hun kinderen. Door de Covid-19 pandemie is deze behoefte groter dan ooit. Maar gelet op de snel toenemende vraag van bedrijven hebben we er vertrouwen in dat deze trend, net als het veralgemeende thuiswerken, ook in het post-corona tijdperk zal blijven bestaan. Formules zoals Wirenotes verbeteren immers de levenskwaliteit van ouders en hebben een positieve impact op het optimaal functioneren van werknemers,” aldus Cédric Goffeau, CEO van Wirenotes.
Werk-privé opnieuw in evenwicht
Heel wat werknemers met kinderen kampen met werk-privéproblemen omdat ze naast hun drukke job ook moeten instaan voor de studiebegeleiding van hun schoolgaande kinderen. De Wirenotes Business-formule verlicht die last op hun schouders. Dankzij het bijles- en ondersteunende aanbod kunnen hun kinderen de leerachterstand die ze opliepen door het afstandsonderwijs inhalen zonder dat de ouders hier alleen voor staan. Dit is niet alleen goed voor het vertrouwen en de resultaten van de kinderen, maar ook voor de productiviteit van de ouders die zich zo 100% op hun werk kunnen concentreren tijdens de werkuren. En na de drukke werk- en schooldag kunnen zowel de ouders als hun kinderen samen kwalitatief genieten van hun vrije tijd.
“Ons disruptief concept in de wereld van bijlessen en pedagogische ondersteuning zorgt ervoor dat kinderen goed omkaderd worden in de aanloop van de examens en altijd een beroep kunnen doen op kwalitatieve hulp wanneer hun ouders druk aan het werk zijn. Het is de missie van Wirenotes Learning om dat laagdrempelig en op grote schaal voor iedereen toegankelijk te maken”, besluit Cédric Goffeau, CEO van Wirenotes Learning.
Meer informatie ?
*Wirenotes is een innovatief concept in de wereld van de bijlessen en pedagogische ondersteuning. De abonnementsformule voor een onbeperkt gebruik van de bijlesmogelijkheden en een brede waaier aan pedagogische hulpmiddelen en informatie voor scholieren ondersteunt schoolgaande jongeren én hun ouders www.wirenotes.com, www.wirenoteslearning.com, www.wirenotesbusiness.com.
**2021 UCM studie – franstralige versie : https://www.ucmmagazine.be/actus/enquete-camille-aupres-familles/
***Het onderzoek werd uitgevoerd bij 1.320 studenten van het hoger onderwijs (hogescholen en universiteiten) in Wallonië en Brussel op 6 april 2021.