NL | FR | LU
Peoplesphere

‘Furniture As A Service’, toekomst van de moderne werkplek? Alles wordt gehuurd…

Met een sterke groei in België en een uitbreiding naar het buitenland op zak, stelt de start-up Enky, een pionier in professionele meubeloplossingen op abonnementsbasis, de gewone spaarders voor om te investeren in kwaliteitsmeubelen met een rendement tussen de 6 en de 8%! Het kapitaal is niet alleen gewaarborgd, maar maakt vooral ook onderdeel uit van de opkomst van een nieuw model. Dit model stelt bedrijven in staat om met een minimum aan cashflow ruimtes in te richten.

“Als Lavoisier vandaag had geleefd, zou hij hebben gezegd: Niets gaat verloren, niets wordt gecreëerd, alles wordt gehuurd”, aldus Aïssa Laroussi, medeoprichter en CEO van Enky. ” Het is een feit dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en het collectieve bewustzijn dat grondstoffen steeds schaarser zijn, ervoor zorgen dat dynamische en rendabele circulaire oplossingen in de smaak vallen.”

Na het buitengewone succes van de fintech Edebex, die hij in 2013 mede oprichtte, besloot deze serieondernemer om in de nasleep van de coronapandemie een nieuwe ‘B2B’-niche te verkennen: bedrijven de kans bieden om hun kantoren in te richten via een maandelijks abonnement, waarbij ze tegen lagere kosten toegang hebben tot esthetische, kwalitatieve en ergonomische meubelstukken die duurzaam en in Europa vervaardigd zijn met het grootste respect voor het milieu.

Nu het thuiswerken is afgenomen en de bedrijfscultuur moet worden hervormd waarbij fysieke aanwezigheid wordt gestimuleerd, hebben werkgevers al snel de waarde ingezien van het nieuwe aanbod: werkplekken opfrissen zonder de cashflow te belasten.

Van kmo’s tot multinationals, onderwijsinstellingen, horeca-professionals en vastgoedontwikkelaars: meer dan 5 miljoen euro aan meubilair werden al geïnstalleerd door een team van 10 mensen in België, Zwitserland, Spanje en vooral ook in Frankrijk, waar een bijzonder gunstige wetgeving van kracht is.

“De belangstelling is duidelijk, maar in ons model moeten we de goederen eerst kopen voordat we ze beschikbaar kunnen stellen aan onze klanten. Om onze groei te financieren, hebben we besloten om ons professionele investeerdersplatform open te stellen voor het grote publiek”, legt Laroussi uit. “Alles gebeurt eenvoudig online (hyperlink), met volledig respect voor de wetgeving, met een instapbedrag van 500 euro en de garantie dat Enky het kapitaal terugbetaalt als de eindklant zijn huur niet betaalt.”

Zelfs zonder reclame te maken was de testfase van de afgelopen twee maanden veelbelovend, aangezien 300 mensen al 200.000 euro hebben geïnvesteerd en geherinvesteerd in bestaande projecten. Alles is transparant. Partners weten precies waar en waarin ze investeren, met een rendement dat varieert van 6 tot 8%, afhankelijk van de looptijd van het abonnement.

“Onze eerste ambassadeurs zijn de designers en interieurarchitecten die begrijpen dat Europa jaarlijks 11 miljoen ton meubelafval produceert, en waarvan slechts 3% wordt gerecycleerd”, aldus Shari Dewannemacker, Sales & Marketing Director bij Enky. “Met ons aanbod vertegenwoordigen we tot nu toe ongeveer dertig merken. Dankzij onze investeerders kunnen ze hun klanten een originele, duurzame, gevarieerde, flexibele en financieel voordelige oplossing aanbieden.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.