NL | FR | LU
Peoplesphere

115 000 Europese jongeren opgeleid en aangeworven door “Alliance for YOUth”

Bedrijven van de “Alliance for YOUth” hebben sinds 2014 opleidings- en werkkansen gecreëerd voor 115.000 Europese jongeren. De “Alliance for YOUth” is een initiatief van een aantal bedrijven die de tewerkstelling van jongeren in Europa willen bevorderen. Het werd in 2014 opgestart door Nestlé en telt nu meer dan 200 grote en kleine ondernemingen.

De bedrijven hebben ook meer dan 600 programma’s voor duaal leren opgebouwd in heel Europa en hebben 10.000 workshops georganiseerd om schoolverlaters voor te bereiden op sollicitatiegesprekken of om hen te ondersteunen bij het betreden van de arbeidsmarkt.
In twee jaar tijd is de Alliance gegroeid van het initiatief van één bedrijf tot een brede, maatschappelijke groepering,” aldus Luis Cantarell, Executive Vice President van Nestlé. “Onze leden zijn bedrijven uit 23 Europese landen die niet alleen werk en opleidingen bieden, maar die ook samenwerken met de overheid en scholen om nieuwe kansen te creëren. We zijn uitgegroeid tot ware ambassadeurs van de tewerkstelling van jongeren”.

Door concrete werkervaring aan te bieden, willen de bedrijven dit euvel waar jonge, werkloze Europeanen steevast tegenaan botsen uit de wereld helpen.

Karen Fichuk, President van marktonderzoeksbureau Nielsen: “Een enquête onder 1700 stagiairs gaf aan dat 96% van hen vindt dat dit hen zal helpen om een baan te vinden na hun studies terwijl 98% van de stagiairs een stage ook aan anderen zou aanraden. Dit bewijst dat we moeten blijven investeren in het versterken van de relatie tussen onderwijs en bedrijven.”

230 000 meer kansen tegen 2020

In een vergadering op het Europese parlement hebben Nestlé en de Alliance beloofd om hun inspanningen te verdubbelen en tussen 2017 en 2020 zo’n 230.000 kansen te creëren voor Europese jongeren. Bij dit evenement was Europees commissaris voor tewerkstelling Marianne Thyssen betrokken evenals verschillende leden van het Europees parlement, jongerenorganisaties, afgevaardigden van de bedrijven uit de “Alliance for YOUth” en de onderwijssector.

Tijdens het debat verklaarde Europees Commissaris voor de Tewerkstelling Marianne Thyssen het volgende: “De Alliance for Youth toont hoe investeren in jongeren ook ten goede komt aan het bedrijfsleven. Ik ben verheugd dat de inspanningen worden opgedreven met een nieuwe verbintenis in het kader van de European Alliance for Apprenticeships tot 230.000 nieuwe plaatsen voor jongeren in Europa die zo de kans krijgen hun eerste stappen te zetten op de arbeidsmarkt. Deze allianties zorgen ervoor dat jongeren gemakkelijker aan werk geraken dankzij kwalitatieve stageplaatsen en werkkansen. ”

Programma’s voor duaal leren in Europa promoten

Sinds 2014 hebben de bedrijven van de “Alliance for YOUth” 620 programma’s voor duaal leren opgestart in landen zoals Spanje, Kroatië, Polen of Italië. Programma’s voor duaal leren combineren een hogere opleiding met praktische training en zijn al volledig geïntegreerd in het schoolsysteem van Duitsland en Oostenrijk bijvoorbeeld. De Alliantie wil deze praktijk uitbreiden naar de rest van Europa.

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.