NL | FR | LU
Peoplesphere

Aantal vacatures blijft toenemen in Vlaanderen

In augustus 2014 ontving VDAB 17.798 vacatures, 6,6 procent meer dan in augustus 2013.

De voorbije twaalf maanden werden 246.483 jobs ontvangen, dat is 11,8 procent meer dan de twaalf maanden voordien. Vorige maand was het verschil +10,1 procent. Het over twaalf maanden gecumuleerd aantal vacatures blijft dus stijgen, zij het niet meer zo sterk als de voorbije maanden.

In 41% van de vacatures worden geen of nauwelijks diplomavereisten gesteld. Dikwijls zijn ervaring of competenties belangrijker. De grootste stijging zit bij de vacatures voor middengeschoolden.

En blik op de sectoren leert dat vooral de sectoren Textiel, kleiding en schoeisel en Informatica, media en telecom het meest bijkomende vacatures hebben. Ze stegen elke zo’n 67 procent in vergelijking met vorig jaar, en zo’n 30 procent als we de afgelopen 12 maanden vergelijken met de 12 maanden daarvoor. De dienstenssector, de fabricatie van machines, de financiële dienstverlening en de bouw zijn de sectoren met de grootste daling van het aantal vacatures

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.