NL | FR | LU
Peoplesphere

Aanzienlijke toename van de studentenarbeid in juli en augustus

De herfst is in het land, en dus is het tijd om definief het bilan van de zomer op te maken. Dat deed ook Federgon. De federatie van de HR-dienstverleners stelde vast dat zowel in juli als augustus er een aanzienlijke toename was van het volume uitzendarbeid dat werd gepresteerd door jobstudenten.

In juli bedroeg de groei 10,3 procent ten opzichte van een jaar eerder; in augustus werden 5,8 procent meer uren gepresteerd. De relatief mindere maand augustus is voor een deel te verklaren door het slechtere weer. Nogal wat jobstudenten zijn immers tewerkgesteld in weergevoelige sectoren (horeca, ontspanning, …).
Deze groei heeft ook geleid tot een toename van het aantal jobstudenten-uitzendkrachten. Over de volledige vakantieperiode werkten vorig jaar 149.844 jobstudenten via uitzendarbeid. Dit aantal is volgens een eerste schatting toegenomen tot ca. 157.000 in 2014. De uitzendsector is hiermee goed voor nagenoeg 40% van de tewerkstelling van jobstudenten.

“De toename van het aantal jobstudenten in de twee belangrijkste zomermaanden is uiteraard goed nieuws. Jobstudenten appreciëren duidelijk het comfort en de zekerheid die werken via een uitzendkantoor hen biedt. Via de bemiddeling van het uitzendkantoor kan men snel toegang krijgen tot een breed aanbod van studentenjobs. Bovendien is men gegarandeerd van een correct contract met volledige bescherming én een correcte uitbetaling”, aldus Paul Verschueren van Federgon.

Ook de tewerkstelling van jobstudenten buiten de vakantieperiode zit in de lift sedert de invoering van de nieuwe regelgeving in januari 2012. Studenten kunnen sedertdien immers 50 dagen werken, vrij te kiezen doorheen het jaar.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.