NL | FR | LU
Peoplesphere

Belgische innovatie in het gedrang door schaarste aan ingenieurs

9 bedrijven op 10 plannen in 2015 een nieuw product, dienst of optimalisatie. Innovatie blijkt dus hét sleutelwoord bij uitstek als we België op de economische wereldkaart willen houden.

Als we aan innovatie denken moeten we echter ook denken aan ingenieurs. Volgens een studie van USG Professionals werkt ongeveer 73% van de ingenieurs actief mee aan innovatie. Wat doen bedrijven die innovatieve plannen willen maken in 2015? Ingenieurs aanwerven natuurlijk!

Dit is echter niet zo gemakkelijk als het lijkt. 40% van de bedrijven kampt namelijk met een ingenieurs-pensioneringsgolf. Voor de ingenieurs die op pensioen gaan zijn om te beginnen vervangingen nodig, dit los van eventuele groei. Bovendien verwacht ongeveer 91% van de ondernemingen blijvende/toenemende ingenieur schaarste. Ze vermoeden dus dat die broodnodige ingenieurs moeilijk te vinden zullen zijn. Hun vermoeden is gegrond: slechts 12% van de ingenieurs-vacatures geraakt binnen de zes maanden ingevuld. Bovendien overwoog 1 op 2 ingenieurs in 2014 een andere job en 20% daarvan stapte effectief over. Wat was de belangrijkste motivatie hiervoor? U kunt het al raden: de jobinhoud, met het innovatieve aspect op kop…

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.