NL | FR | LU
Peoplesphere

Claudia Poels: “Iedereen voelt dat hij bijdraagt”

Om in de dynamische telecommarkt van Telenet succesvol te zijn, heeft de onderneming nood aan medewerkers die ervan houden om initiatief te nemen, die met ideeën komen, die dingen in beweging kunnen zetten, medewerkers die geëngageerd zijn en ‘geel bloed’ door de aderen hebben lopen. Maar hoe kleur je bloed geel? Met deze en andere vragen trokken we naar het Mechelse hoofdkantoor voor een uitgebreid gesprek met Claudia Poels.

“John (Porter, nvdr) is zich als CEO uiteraard heel erg bewust dat de klassieke businesspijlers top moeten zijn, maar weet dat daarnaast ook de kracht van de mensen een ontzettend belangrijke factor is. Ik krijg erg veel ruimte om hier samen met mijn team werk van te maken.” Claudia Poels, Senior Vice-President Human Resources bij Telenet, prijst zich gelukkig niet te moeten strijden om haar CEO te overtuigen. “Vanuit zijn businesservaring heeft hij zelf ervaren dat HR een differentiator kan zijn.”

De Amerikaan John Porter kwam vorig jaar aan het hoofd van de onderneming te staan. Dat een buitenstaander met veel internationale ervaring CEO werd, heeft voor Claudia Poels vele voordelen. “Hij heeft echt een open vizier en nam de tijd om te luisteren naar de medewerkers en nadien zijn visie toe te voegen aan wat hij had gehoord”, klinkt het. “Toen hij aan boord is gekomen, heeft hij dat op een heel bewuste manier gedaan. Van in het begin was hij helder en transparant en zei hij dat hij wilde verder bouwen op de sterktes van het bedrijf, dat hij de organisatie wilde begeleiden in een verdere fase. John heeft wel een bijkomende dimensie gegeven aan de ‘customer centricity’ en heeft het heel bewust opgetild tot het niveau van de strategie. Daar is ook een heel programma voor opgestart zodat iedereen werd meegezogen. We hebben ook samenwerking toegevoegd als waarde.”

Lees het volledige interview met Claudia Poels in Peoplesphere 89. Neem een abonnement of bestel het afzonderlijk nummer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.