NL | FR | LU
Peoplesphere

Conferentie op 20 november: zal AI problemen met betrekking tot genderongelijkheid oplossen of verergeren?

Hoe gaat u als HR-specialist omgaan met de veranderingen die door AI worden aangebracht? Hoe kan uw organisatie profiteren van deze mogelijkheden voor personeelsbeheer? Afspraak op 20 november ’s avonds (vanaf 18.00 uur) in het SAS-instituut in Tervueren, voor een conferentie-evenement ondersteund door Peoplesphere o.a.

In een wereld waar genderongelijkheid heerst in veel bedrijfssectoren, kan AI helpen bij het identificeren en uiteindelijk oplossen van deze ongelijkheden … of kan ze verergeren. Volgens recente internationale rapporten zijn slechts 22% van de AI-professionals in de wereld en slechts 12% van de onderzoekers voor Machine Learning vrouwen.

Omdat algoritmen leren van echte gegevens, kan AI mogelijk bestaande sociale vooroordelen overnemen en versterken. Ontwikkelaars zouden onbewust seksistische vooroordelen kunnen integreren in hun AI-systemen en deze kunnen plegen in wervingstools, professionele zoekmachines, … dit is wat we voorstellen te ontdekken door de interventies van vier experts
De avond zal worden gehouden in de prestigieuze setting van Robiano Castle beschikbaar gesteld door SAS Institute.

• Mieke De Ketelaere, AI Program Director bij IMEC en gepassioneerd over evangelisatie over de ethische kwesties van AI, zal door voorbeelden laten zien dat de gelijkheid van de seksen een stap terug doet in deze 4e industriële revolutie.
• Lorelien Hoet, EU Government Affair Director bij Microsoft, zal zijn perspectief delen over de mogelijke impact van AI-ontwikkeling op genderkwesties en de rol die de samenleving hierin kan spelen.
• Danielle Knott, Chief Human Resources Officer van Carmeuse Group, zal uitleggen welke rol AI zou kunnen spelen in zijn bedrijf met 4.000 medewerkers. Hoe zal deze technologie de nodige vaardigheden opnieuw definiëren en deelnemen aan de balans tussen mannen en vrouwen, in deze onderneming waar mannen nog steeds grotendeels oververtegenwoordigd zijn?
• Eindelijk Davio Larnout, CEO van Radix, ervan overtuigd dat IA het wervingsproces efficiënter en effectiever kan maken, zal de eerste resultaten onthullen van een “oefening van vooringenomenheid en ethiek”, waarin geslacht één is behandelde onderwerpen.

We zullen de avond voortzetten met een debat waarbij we graag uw mening horen en de avond afsluiten met een Walking Dinner.

Registreer nu en profiteer van 20% korting door de couponcode PEOPLESPHERE20 in te voeren. Wacht niet langer, alleen de eerste 10 geregistreerde profiteren van de promotiecode die is gereserveerd voor lezers van PEOPLESPHERE.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.