NL | FR | LU
Peoplesphere

De socio-demografische uitdagingen voor bedrijven zijn veelvuldig en zwaar!

In Peoplesphere 101 gingen we op zoek naar de socio-demografische uitdagingen waar onze maatschappij – en dus ook onze bedrijven – mee geconfronteerd worden. Onder die uitdagingen vallen de vergrijzing van de bevolking en de personeelsbestanden, de vluchtelingencrisis, de mismatch tussen de competenties en de noden van bedrijven enzovoort. De bedrijven die in dit dossier voorkomen: KOMOSIE vzw (Kringloopwinkels en Energiesnoeibedrijven), Skyline Communications, FOD Binnenlandse Zaken, Vluchtelingenwerk vzw enzovoort.

Het feit dat 80% van de werknemers die bij de Kringwinkels of de Energiesnoeiers werken een zekere afstand hebben tot de arbeidsmarkt, maakt de organisatie zo bijzonder. “Het merendeel van onze werknemers hebben, om diverse redenen, een afstand tot de arbeidsmarkt. Langdurige werkloosheid, arbeidshandicap, taalkennis, het zijn allemaal redenen waarvoor sommige mensen in het reguliere circuit geen werk vinden. Wij geven ze een kans om uit dat isolement te treden. Voor veel mensen is dat een belangrijke stap,” zegt Marleen Vos, algemeen directeur van KOMOSIE.

Sinds jaar en dag werven we internationaal aan. Onder meer een 14-tal Portugezen kwamen naar Izegem. Het blijft evenwel onze bedoeling van in België te blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling. De nieuwe kantoren in Miami en Lissabon kunnen helpen om de internationale arbeidsmarkt aan te boren, zowel voor jobs in Izegem als lokaal. Behalve in de Verenigde Staten en Lissabon hebben werken nu ook enkele mensen voor ons werken in Colombia, Brazilië, Rusland, India en het Verenigd Koninkrijk. Die buitenlandse aanwezigheid is ook nuttig voor onze zeven dagen op zeven, 24 op 24 uren klantenondersteuning in alle tijdszones. Een volgende logische stap wordt een bijkomend kantoor in Zuid-Oost-Azië. Maar geef ons hier 70 goede ingenieurs en we moeten geen kantoor in Lissabon openen,” zegt Frederik Vandenberghe, financieel en operationeel directeur van Skyline communications.

Wenst u deze en andere interviews te lezen? Abonneer u snel! Klik hier. 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.