NL | FR | LU
Peoplesphere

De werkloosheidscijfers van juli 2015

Vlaanderen telt eind juli 245.413 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er exact 59 minder dan vorig jaar. De sluiting van Ford Genk en de gewijzigde federale regels resulteerden de voorbije maanden nog in een stijging van de werkloosheidscijfers.

Vooral de maatregelen waardoor werkzoekenden langer beschikbaar moeten blijven hebben een invloed op het aantal 55-plussers. Het aantal NWWZ in de leeftijdsgroep 55 en 60 jaar groeit met 1.855 eenheden of 5,8% en de 60 tot 65-jarigen klimmen met 4.673 of 144,7%.

De sluiting van Ford Genk ten slotte drijft de Limburgse werkloosheid (+1,9%) op. In West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant wordt er op jaarbasis een daling opgetekend (resp. -1,8% en -1,3%).

Het is een teken van de verbeterende arbeidsmarkt dat het aantal werkzoekende jongeren daalt, net zoals het aantal werkzoekenden met een werkloosheidsduur korter dan een jaar. Het zijn deze groepen die het, wanneer de conjunctuur verbetert, altijd het eerst hiervan de vruchten plukken. De langdurig werkzoekenden (+11,1%) zijn altijd de laatsten die hiervan profiteren.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.