NL | FR | LU
Peoplesphere

Ervaring werkt ! Een campagne van de VDAB om jeugdwerkloosheid te doen dalen

De campagne Ervaring Werkt begon op 29 januari, en loopt nog tot 31 maart 2015. Het betreft hier een samenwerking tussen de VDAB zelf, Unizo, VRT, Voka en Adecco. 766 bedrijven dragen nu al hun steentje bij, en laten meer dan duizend jongeren voor één dag stage lopen. Op 13 maart konden jongeren aan de slag bij de VDAB zelf, om een eerste werkervaring op te doen. Dit in het kader van de Ervaring Werkt- campagne van de VDAB om ervoor te zorgen dat jongeren sneller aan de slag kunnen.

Waarom dit initiatief? Jongeren studeren af en zoeken een job. Al snel bemerken ze echter dat dit niet zo gemakkelijk is als het klinkt! Bijna elke werkgever geeft namelijk de voorkeur aan mensen met ervaring…

“Voor 7 op de 10 werkgevers is werkervaring de doorslaggevende factor in een aanwervingsprocedure. Een diploma hebben komt pas op de laatste plaats. Als werkzoekende is het opdoen van competenties dan ook van groot belang. Maar dat is niet altijd gemakkelijk. Een combinatie tussen leren en werken is vaak de oplossing, maar niet iedereen heeft hier de kans toe. Daarom engageren wij ons als werkgevers om jongeren via het project ‘Ervaring Werkt’ maximaal kansen te geven om te leren op de werkvloer. Want uiteindelijk is het een win-win voor iedereen. Werkgevers krijgen sollicitanten met bagage en jongeren doen ervaring op die ze voor altijd kunnen meedragen”, aldus Karel Van Eetvelt, CEO van ondernemersvereniging Unizo.

Met de ervaring werkt-campagne heeft de VDAB een aantal doelen. Niet alleen verkrijgen jongeren zo al één dag werkervaring, waar ze de mogelijkheid krijgen om hun eigen sterktepunten te leren kennen en maken ze de werking van een bedrijf live mee, maar bovendien krijgen ze ook meer te weten over de verschillende opties die voor hen openstaan om die bijna noodzakelijke ervaring te bemachtigen. Het gaat hier om verschillende soorten stages, IBO, uitzendarbeid enzovoort. De VDAB hoopt op deze manier de jeugdwerkloosheid te doen dalen. In september 2013 telde Vlaanderen namelijk 59 800 werklozen jonger dan 25 jaar.

Voor meer informatie over de campagne zie: http://www.ervaringwerkt.be/

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.