NL | FR | LU
Peoplesphere

Federgon lanceert nieuw platform Loopbaanbegeleiding met nadruk op kwaliteit.

Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, lanceert een nieuw platform waarbij organisaties die actief zijn in loopbaanbegeleiding zich kunnen aansluiten. Het nieuwe platform moet voor geïnteresseerden een leidraad zijn en biedt de nodige kwaliteitsgaranties.

Op zoek naar loopbaanbegeleiding? Professionele providers, leden van Federgon, staan garant voor de kwalitatieve dienstverlening die van loopbaanbegeleiding een echte succesformule maakt.

In de “war for talent” zijn tevreden en gemotiveerde medewerkers van cruciaal belang. Loopbaanbegeleiding speelt hierin een essentiële rol. Zo kan een grondige en diepgaande analyse van de loopbaan een aantal potentiële frustraties bij werknemers vermijden. Een frisse blik van een onafhankelijke derde partij kan verhinderen dat men zijn eigen situatie onvoldoende doorgrondt en men soms tot de foutieve conclusie komt dat de oplossing enkel bij een nieuwe werkgever te vinden is. Ook voor de groep van de zelfstandigen kan een grondige doorlichting van de loopbaan de nodige inzichten verschaffen.

Federgon is de laatste jaren uitgegroeid tot het aanspreekpunt van de overheid voor wat betreft het systeem van loopbaancheques”, zegt Herwig Muyldermans, Algemeen directeur bij Federgon. “Bovendien hebben heel wat leden die aangesloten zijn bij de federatie voor bijv. outplacement of Recruitment, Search & Selection, daarnaast ook activiteiten van loopbaanbegeleiding. Daarom is het een logische volgende stap om hiervoor een specifiek platform op te richten.”

Samen met de lancering van het platform wordt er ook de mogelijkheid geboden om een ‘Quality Label Loopbaanbegeleiding’ te halen, in overeenstemming met het Vlaamse Kwaliteitsdecreet. “Loopbaanbegeleiding wint steeds meer aan belang. In tijden van digitalisering en razendsnel evoluerende bedrijfsprocessen laten meer en meer werknemers zich begeleiden om na te gaan in welke richting hun loopbaan verder zou kunnen evolueren. Een aanbod van kwalitatieve loopbaanbegeleiders is dan ook heel erg belangrijk, het nieuwe loopbaanplatform wil hier een leidraad zijn,” besluit Herwig Muyldermans.

Bron: Federgon

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.