NL | FR | LU
Peoplesphere

Hoeveel arbeidsplaatsen verloren ten gevolge van faillissementen?

Gedurende de maand juli 2018 gingen in België in totaal 689 bedrijven failliet. Het verlies aan arbeidsplaatsen ten gevolge van faillissementen in juli bedraagt 1.132; 519 voltijdse werknemers, 340 deeltijdse werknemers en 273 loontrekkende werkgevers verloren hun job.

Het aantal faillissementen gedurende de voorbije zes maanden bedraagt 4.725, een daling van 4,7% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar ervoor.

Gedurende de laatste zes maanden, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, daalt het aantal failliete ondernemingen in de industrie met 13,8%, in de bouwnijverheid was er een stijging met 0,8%, in de handel was er een daling met 6,3% en in de horeca waren er 15,3% minder faillissementen. Het aantal faillissementen in de transportsector en de andere diensten is gestegen met 2,5%.

Op gewestelijk niveau is er voor dezelfde periode van zes maanden een daling met 9,4% in Vlaanderen, in Wallonië is er een daling van 19,1% en Brussel kent een stijging van 19,9%.

Bron : Statbel

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.