NL | FR | LU
Peoplesphere

HRT02

HRT02

Dossier n°02: Flexibiliteit

De dossiers van HR Tribune zijn geschreven om u een tijdje te vergezellen, maar als we het over flexibiliteit hebben, lijken de feiten sneller te gaan dan de theorie. Daarom behandelen we in dit dossier cases die al een hele geschiedenis hebben als het op flexibiliteit aankomt (Daikin, UZA, Delhaize). Daarom spraken we ook met Vladimir Spidla, Europees Commissaris van Werkgelegenheid en Sociale Zaken, namen we een advocaat onder de arm en lichtten we het fenomeen thuiswerk toe aan de hand van een voorbeeldonderzoek. Een blijvender dossier over hetzelfde onderwerp zal even zoeken zijn.

De rekruteringsmedia in Vlaanderen:

Wat wint de hr-professional bij de strijd?
In oktober kondigde de twee grootste rekruteringsmedia van Vlaanderen enkele wijzigingen aan voor de adverteerders. Niets nieuws onder zon, alleen zagen rekruteerders hun papieren dragers kleiner worden: Vacature werd een magazine, Jobat nam het formaat aan van De Standaard en Het Nieuwsblad. Want wint u daarbij, wanneer u de juiste kandidaat zoekt?
HR Tribune praatte met de twee algemeen directeurs van de rekruteringsmedia en ging ook op zoek naar de mening van een man met een helikopterzicht: Michel Cuypers, nog tot eind van dit jaar algemeen directeur van het grootste rekruteringscommunicatiebureau. Eén duidelijke conclusie lijkt alvast dat de Vlaamse hr-manager blij mag zijn met de duopolie op de rekruteringsmarkt.

HR Gids

Het boek van Georges Anthoon gelezen door hr-professionals, de eerste tewerkstellingscel geëvalueerd en in zijn juridische context geplaatst, een overzicht van de hr-pers uit het buitenland, een recente enquête over de schaarste aan talent: dat is uw hr gids van deze maand.

En veel mensen

Hugo De Vreese (VRT) legt zijn adressenboekje voor u open, Elke Jorens (Microsoft) vertelt over haar eerste maanden, Sophie Vandebroeck (Xerox) vertelt hoe zij human resourcesmanagement bekijkt. En dan verklappen we nog niets over wie naar waar is verhuist en op welke evenementen we wie hebben gezien.

U kan dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15 € per pdf dossier – 15 € per dossier op papier.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.