NL | FR | LU
Peoplesphere

HRT03

HRT03

Dossier n°03: Ethiek

Staat een code of conduct boven de wet? Heeft Corporate Social Responsability niet vooral te maken met imago? Hoe groot is de druk van globalisering, internet en beursgang op het bedrijfsleven? Kunnen we iets leren van de bedrijven uit de sociale economie? Strookt de ontslagpolitiek van bedrijven met de wil om beste werkgever te zijn? Professoren, hr-managers en consultants buigen zich over ethische vraagstukken in een exhaustief dossier.

Hr in moeilijke tijden

Als een maandblad bovenop de actualiteit zit, is dat meestal toeval. Wekenlang zijn de redacties van HR en RH Tribune in de weer geweest om een uitgebreid stuk te maken over ‘hr in moeilijke tijden’. We zochten naar hr-managers die allemaal met het spreekwoordelijke bijltje van herstructurering hadden gehakt om na te gaan welke rol hr vervult en zou moeten vervullen als de economische realiteit zegt dat een bedrijf drastisch moet veranderen. Op het eind van onze zoektocht viel het doek over een nieuw hoofdstuk bij Volkswagen Vorst. De getuigenissen die we hadden verzameld kregen plots een heel actuele zijde.

HR Gids

Een focus op extralegale voordelen, een beknopte rechtsrubriek, een opleidingskalender en berichten uit de buitenlandse pers: u kan er uw gading in vinden.

U kan dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15 € per pdf dossier – 15 € per dossier op papier.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.