NL | FR | LU
Peoplesphere

Kathleen Dupont nieuwe HR-manager bij Agidens

Kathleen Dupont is afgelopen maand gestart als HR-manager bij het Belgische ingenieursbedrijf Agidens. Agidens is sinds mei de nieuwe naam van vier afdelingen die tot dan deel uitmaakten van de groep Egemin Automation. Kathleen Dupont staat bij het sterk groeiende advies- en automatiseringsbedrijf in voor de selectie en rekrutering van een groot aantal technische profielen. Daarnaast begeleidt ze de bijna 500 medewerkers in hun loopbaan bij Agidens.

Agidens heeft momenteel 63 vacatures voor ingenieurs die gemotiveerd zijn om zich te ontplooien in een dynamisch bedrijf met mooie toekomstperspectieven”, zegt Kathleen Dupont. “En ook in 2016 verwachten we verdere groei. Het is mijn taak om de juiste mensen op de juiste plaats in te zetten, hun kennis te ontwikkelen en met elkaar te laten delen. We zijn een automatisatiespecialist, maar mensen maken het verschil. Dankzij onze technische specialisten differentiëren we ons op het vlak van kwaliteit en een goede relatie met de klant. Voor elk van de bedrijfssectoren waar we actief zijn, zoals voeding, farmaceutica, infrastructuurwerken en petrochemie, hebben we ingenieurs met branchekennis. Zo realiseren we automatiseringsprojecten die onze klanten een concurrentievoordeel opleveren.”

Ingenieur wordt HR-manager

Kathleen Dupont (43) studeerde in 1995 af als industrieel ingenieur elektromechanica. Ze richtte binnen uitzendbedrijf Randstad een afdeling op voor ingenieurs omdat ze ervan overtuigd was dat “de juiste man op de juiste plaats” het verschil maakt voor bedrijven. Na vijf jaar switchte ze naar Randstads Franse sectorgenoot Expectra. Tijdens de afgelopen elf jaar oefende ze diverse leidinggevende functies uit bij USG Professionals. Ze hielp er bedrijven aan ingenieurs en wetenschappers en was de laatste drie jaar algemeen directeur van USG Engineering Professionals en USG Science Professionals.

Ik heb zelf nooit als ingenieur gewerkt, maar hielp andere ingenieurs aan werk en bedrijven aan het juiste ingenieurstalent”, zegt Kathleen Dupont. “Het kriebelde om wat ik voor andere organisaties deed nu intern te doen voor een ingenieursbedrijf dat beseft dat –ook in automatisatie– mensen cruciaal zijn.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.