NL | FR | LU
Peoplesphere

La Lorraine Bakery Group investeert verder in meest moderne bakkerijsite van Europa: 350 nieuwe jobs in zicht.

La Lorraine Bakery Group zal de komende jaren zo’n 200 miljoen euro investeren in de state-of-the-art bakkerijsite in Erpe-Mere. Vandaag werd de nieuwe productiehal in aanwezigheid van Premier Alexander De Croo officieel ingehuldigd. De bakkerijsite wordt volledig vernieuwd met aandacht voor innovatie, topkwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid. Hierdoor wordt de productiecapaciteit verdubbeld én zorgt La Lorraine Bakery Group voor extra lokale werkgelegenheid.

“Met een toename van ongeveer 350 jobs, zal het aantal werknemers in de site in Erpe-Mere ook bijna verdubbelen. Als internationale leider in bakkerij en familiebedrijf met Oost-Vlaamse roots zijn we enorm trots om onze lokale verankering in België te bestendigen en te versterken”, vertelt Guido Vanherpe, CEO van La Lorraine Bakery Group.

Officiële inhuldiging van nieuwe productiehal

Vandaag huldigde La Lorraine Bakery Group in aanwezigheid van Eerste Minister Alexander De Croo officieel de nieuwe productiehal in op de bakkerijsite van Erpe-Mere. De productiehal bestaat uit vier state-of-the-art lijnen van elk zo’n 150 meter, waar bakkerijproducten van artisanale kwaliteit zoals baguettes, artisanale kleine broodjes en ook donuts op grote schaal worden geproduceerd.

“De opening van de nieuwe productiehal vormt een belangrijke mijlpaal binnen de uitbreiding en vernieuwing van de bakkerijsite in Erpe-Mere”, stelt Guido Vanherpe. “Met de transformatie van onze site hier in Erpe-Mere wil La Lorraine Bakery Group zijn lokale verankering bestendigen én versterken.”

Alexander De Croo, Eerste Minister: “La Lorraine is een begrip in ons land en ver daarbuiten. Ik ben ontzettend trots dat het moederbedrijf haar vestiging in België heeft gekozen om fors te investeren en extra jobs te creëren. Dat toont dat er vertrouwen is. Die keuze voor Erpe-Mere is voor mij ook niet toevallig. De natuurlijke rijkdom van ons land zijn onze mensen: het talent en de creativiteit waardoor we wereldspeler zijn op tal van vlakken. Met de federale regering werken we elke dag aan een voordelig ondernemingsklimaat voor onze ondernemingen. Dat La Lorraine zich verder verankert toont dat Oost-Vlaanderen op het juiste spoor zit als economische groeiregio.”

Belgische bakermat wordt meest moderne ‘bake-off’ bakkerijsite van Europa

La Lorraine Bakery Group, dat in de jaren ’70 vanuit z’n bloemmaalderij uitbreidde naar bakkerij groeide snel uit tot een grootschalige versbakkerij. In de jaren ’80 pionierde La Lorraine Bakery Group met de ontwikkeling van de ‘bake-off’ technologie waarbij voorgebakken bakkerijproducten diepgevroren worden om ze vervolgens ter plaatse bij de klant zo vers mogelijk af te bakken.

In 1989 bouwde La Lorraine Bakery Group dan ook de eerste diepvriesbakkerij in Erpe-Mere. De productie kon zo verder uitbreiden en liet bovendien ook export binnen Europa toe. La Lorraine Bakery Group breidde al snel verder uit met bakkerijen in Oost-Europa, gevolgd door Turkije, het Midden-Oosten en Zuid-Europa. Na verschillende decennia van investeringen in internationale expansie, investeert La Lorraine Bakery Group opnieuw inde site te Erpe-Mere, de Belgische bakermat van de ‘bake-off’ technologie van La Lorraine Bakery Group.

“De bestaande faciliteiten bleken zowel in omvang als technologische capaciteit onvoldoende om concurrentiekrachtig te blijven en verdere groei te realiseren. Om bakkerijproducten van artisanale kwaliteit te blijven aanbieden in zowel België als de omliggende landen, moeten we de meest innovatieve technologie in huis halen. De site, die intussen meer dan 30 jaar oud is, wordt sterk uitgebreid en volledig vernieuwd tot de meest moderne bakkerijsite van de groep, en zelfs van heel Europa”, benadrukt Guido Vanherpe.

Investering van meer dan 200 miljoen euro in zowel innovatie als duurzaamheid

“In de voorbije jaren kende La Lorraine Bakery Group een gemiddelde jaarlijkse groei van om en bij de 10% en de toenemende vraag van onze klanten voorspelt een zelfde groeiritme tot 2030. We hebben nood aan extra productievolume en een ruimer assortiment, om onze lokale klanten lokaal te bedienen: innovatiever, duurzamer én met een nog betere kwaliteit”, zegt CEO Guido Vanherpe.

In totaal gaat het om een investering van ongeveer 200 miljoen euro, verspreid over zevenjaar. Tegen 2030 zal productiecapaciteit in Erpe-Mere verdubbelen en dat met een breder en nog kwalitatiever gamma aan bakkerijproducten. Daarmee krijgt de productiesite de juiste schaal om in een Europese context concurrentieel te blijven.

De site wordt duurzaam ontwikkeld volgens de meest recente standaarden en technologieën, Er wordt ingezet op energie-efficiëntie en de transitie naar hernieuwbare energie, ter vermindering van de C02-uitstoot. Tegen 2026 zal de volledige site overgeschakeld zijn op groene stroom.

Ook de logistieke flow op de site wordt geoptimaliseerd, met aandacht voor duurzaamheid en lokale mobiliteit. De logistieke zone met wachtparking voor de vrachtwagens wordt volledig geëlektrificeerd en La Lorraine Bakery Group zet de volgende jaren ook volop in op een mobiliteitsshift bij het personeel met een ambitieus mobiliteitsplan. Er is ook veel aandacht voor groenaanleg, om de site zo optimaal mogelijk in het landschap te integreren.

Carina Van Cauter, gouverneur provincie Oost-Vlaanderen: “Investeren in duurzaamheid en innovatie zit in het DNA van onze provincie Oost-Vlaanderen. Onze bedrijven denken meerdere generaties vooruit in het belang van iedereen. Daarnaast zijn we met een werkgelegenheidsgraad van 80% koploper in ons land. Jobs in eigen streek zijn daarbij van cruciaal belang. Daarom ben ik trots en dankbaar voor deze investering van La Lorraine Bakery Group in Erpe-Mere.”

350 extra jobs

Momenteel stelt La Lorraine Bakery Group reeds 450 personen te werk in Erpe-Mere.Velen
onder hen werken er al meer dan 30 jaar en dankzij deze investeringen zullen ze hun unieke competenties in de toekomst verder kunnen ontwikkelen.

Tegen 2030 komen er, dankzij de investeringen in extra capaciteit, nog zo’n 350 nieuwe medewerkers bij, zowel arbeiders als bedienden. In totaal zal de site in Erpe-Mere dus meer dan 800 werknemers te werkstellen. Daarmee groeit La Lorraine Bakery Group uit tot één van de grootste werkgevers in de regio. Er komen op de site ook nieuwe kantoorgebouwen en nieuwe faciliteiten voor het productiepersoneel, waaronder moderne sociale ruimtes en eetruimte.

“La Lorraine Bakery Group zal de komende jaren meer dan 200 miljoen euro investeren in de state-of-the-art bakkerijsite in Erpe-Mere,” verduidelijkt Guido Vanherpe. “De site wordt volledig vernieuwd met aandacht voor innovatie, topkwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid. Hierdoor wordt de productiecapaciteit meer dan verdubbeld én zorgen we voor extra lokale werkgelegenheid. Met een toename van ongeveer 350 jobs, zal het aantal werknemers in de site in Erpe-Mere bijna verdubbelen. Als internationale leider in bakkerij en familiebedrijf met Oost-Vlaamse roots zijn we enorm trots om onze lokale verankering in België te bestendigen en te versterken.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.