NL | FR | LU
Peoplesphere

Mentale gezondheid van vrouwen en jongeren lijdt onder COVID-19.

Meer dan de helft (52,3%) van de Belgen geeft aan dat hun mentale gezondheid in de afgelopen 12 maanden negatief werd beïnvloed door de COVID-19-pandemie. Amper 2,5% ziet een positieve impact en 45,2% ziet geen effect. De negatieve impact op de mentale gezondheid is sterker geweest in Brussel (62%) dan in Wallonië (55%) en Vlaanderen (49,1%).

Uit de cijfers blijkt ook dat vrouwen het mentaal beduidend zwaarder hadden dan mannen: 56,6% van de vrouwen ziet een negatieve impact, tegenover 47,8% van de mannen. Leden van eenoudergezinnen kregen het eveneens zwaar voor de kiezen, want 61% van hen geeft aan dat COVID-19 een negatieve impact heeft gehad op hun mentaal welzijn.

Tot slot blijkt ook dat de COVID-19-situatie zwaarder doorwoog bij jongeren dan bij ouderen. Zo zien we dat 63,1% van de 16- tot 24-jarigen een negatieve impact rapporteert, tegenover 43% van de 75-plussers.

 

Bron: Statbel

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.