NL | FR | LU
Peoplesphere

HRT27

HRT27

Dossier n°27: Welzijn

Hoe voelen mensen zich op het werk en welke factoren beïnvloeden hun gevoel van welzijn? Voor HR Managers kan het bijzonder handig zijn hier een goed zicht op te hebben. Zo weten ze in welke welzijnsmaatregelen ze energie moeten steken. De materie is breed en oppervlakkig gezien hebben bijna alle elementen van het personeelsbeleid met welzijn te maken. In dit dossier proberen we het bos door de bomen te zien.

Coverstory

Karin Nauwelaerts en Wendy D’hoedt (Stad Antwerpen)
De stad Antwerpen bedient elke dag 450.000 ‘vaste klanten’, de inwoners. Daarnaast zijn er nog tienduizenden mensen die dagelijks in Antwerpen werken, naar school gaan of op bezoek komen. Zoveel klanten… Die moet je verdienen, elke dag… Het nieuwe Antwerpse personeelsbeleid is daar alvast helemaal op gericht.

Interview

Dave Ulrich gaat ‘through the looking glass’
Zelden een meer bevlogen presentator gezien… Met het nodige ontzag luisterde de internationale HR-gemeenschap naar een man die zijn publiek bespeelt als was het een Stradivarius. Hij betrekt zijn toehoorders veelvuldig bij zijn betoog en stuurt ze subtiel – en soms wat minder subtiel – naar de boodschap die hij wil brengen. Zijn boodschap: kijk door de spiegel naar de andere kant

Références

– Beste werkgever: Een strategische uitdaging
– Energiebedrijf biedt lumineuze loopbaan

U kan dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15 € per pdf dossier – 15 € per dossier op papier.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.