NL | FR | LU
Peoplesphere

HRT28

HRT28

Dossier n°28: Tewerkstelling

Bedrijven doen aanwervingsstops maar krijgen tegelijkertijd sommige openstaande vacatures niet ingevuld. Aan HR om met dit moeilijk gegeven om te gaan. Het is vandaag de kunst om de stringente bedrijfseisen op korte termijn te lenigen en de langetermijndoelstellingen toch niet in gevaar te brengen. In dit dossier: verschillende aspecten, visies en getuigenissen.

Cover Story

Marc Van Hemelrijck (Selor)
Kunnen de troeven die traditioneel in verband worden gebracht met een baan bij de overheid, zoals vast werk en het evenwicht tussen werk en privé, in deze crisistijd uitgespeeld worden? Of zijn dit ‘valse’ voordelen, omdat de overheid zelf ook moet veranderen? Marc Van Hemelrijck, de topman van Selor, bouwt al zeven jaar gestaag aan zijn visie.

Overheid Defensie wil een sexy werkgever zijn

Het leger slankt af… en het leger werft aan. En daartussen moet directeur-generaal Human Resources Baudouin Somers laveren. Volgens hem zal de afslanking vlotter verlopen dan gepland, ook al zal de uitstroom behoorlijk wat HR-energie kosten. Voor de toekomst bouwt het leger aan een ‘instroom-doorstroom-uitstroom’-filosofie die getuigt van een langetermijnvisie.

Références

– Références Radio: de terugkeer!
– Case Story – SD Worx laat zich niet kisten door de crisis

U kan dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15 € per pdf dossier – 15 € per dossier op papier.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.