NL | FR | LU
Peoplesphere

PSNL50

PSNL50

Dossier N°50: HRM 2.0

De 2.0-mentaliteit zal de werking van de onderneming grondig veranderen, en de HR-functie kan in het midden van deze revolutie staan… voor zover ze erin slaagt om deze nieuwe dynamiek te ontsluieren en ze kan vertalen in HR-termen. Een stand van zaken, als prelude op ons congres HRM 2.0 in Edinburgh van 18 tot 20 mei.

Coverstory:

Bart Wille (Bekaert):
“Wereldwijd verbonden door waarden”
Bergen beklimmen en op iedere top ontdekken dat er nog hogere en mooiere bergen zijn – en dus opnieuw aan het klimmen gaan… Dat is één manier om de carrière van Bart Wille te omschrijven. De HR-directeur van Bekaert heeft er al een boeiende bergtocht opzitten en hij vertelt met passie over wat hem drijft.

Groot interview:

Henri-François Lenaerts en Olivier Wouters (Claeys & Engels)
“De wet van 19 maart 1991 zit vol valstrikken”
De wet van 19 maart 1991 viert haar twintigste verjaardag, en dat kan geen enkele HR-manager onverschillig laten: het is deze wet die de specifieke bescherming regelt van zowel de personeelsvertegenwoordigers in de ondernemingsraad en het CPBW, als van de niet-verkozen kandidaten. Bij deze verjaardag maken Henri-François Lenaerts en Olivier Wouters, advocaten bij Claeys & Engels, de balans op van een onnodig complexe wetgeving, en ze wijzen op enkele mogelijke verbeteringen.

Buiten de lijntjes:

Talent Management: Open communiceren over en met High Potentials
Organisaties moeten nadenken over hun Talent Managementprogramma’s, de selectie van de High Potentials die dat programma gaan volgen, en de manier waarop over dat alles wordt gecommuniceerd. Dat is in het kort de conclusie die Els Peeters trekt in haar master-thesis ‘De impact van communicatieklimaat op talentmanagement programma’s in organisaties: een kwalitatieve studie’.

U kunt dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15€ per pdf (u ontvangt het volledige magazine). U kunt er ook voor kiezen om het magazine per post opgestuurd te krijgen aan de prijs van 15€ per magazine.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.