NL | FR | LU
Peoplesphere

PSNL70

PSNL70

Dossier N°70: Naar een eenheidsstatuut

Iedereen is het erover eens dat mensen op gelijke manier behandeld moeten worden, maar niemand wil de portefeuille opentrekken. Met zijn twee zinnetjes, uitgesproken op 7 juli 2011, heeft de waarnemend voorzitter van het Grondwettelijk Hof een steentje in de poel gegooid. In dit dossier bekijken we de rimpelingen op het water, en gaan we na of de concentrische cirkels geen vervaarlijke draaikolken worden… Op 8 juli juichen we samen. “De arbeiders en bedienden zijn dood! Leve de werknemer!”

COVERSTORY

Marc Huygelen (Vinçotte)
Marc Huygelen was als jonge twintiger toch vooral uit op een financiële functie, maar ruim twintig jaar later gaat het gesprek niet meer over euro’s, balansen en ratio’s, maar over cultuur, over waarden, over mensen. “Het is niet financieel, maar daarom niet minder belangrijk.”

GROOT INTERVIEW

Tom Declercq (Deloitte)
Tom Declercq heeft al verschillende functies bij Deloitte, maar hij mag zich nu een jaar lang ook ‘Ambassadeur van de Diversiteit’ noemen. Die titel kreeg hij op 4 december tijdens de uitreiking van de AXA Wo_Men@Work Award 2013, een erkenning uitgereikt door Axa en Jump. Een gesprek.

ANDERZIJDS

Netwerken
Het is geen vak op school, er is geen ingangsexamen voor wie een directiefunctie ambieert, maar toch moet al wie vooruit wil de kunst van het netwerken onder de knie hebben. En dus trekken we naar Dr. Ivan Misner, door CNN de vader van het moderne netwerken genoemd, met een eenvoudige vraag. Netwerken, hoe doe je dat?

U kunt dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15€ per pdf (u ontvangt het volledige magazine). U kunt er ook voor kiezen om het magazine per post opgestuurd te krijgen aan de prijs van 15€ per magazine.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.