NL | FR | LU
Peoplesphere

PSNL77

PSNL77

Dossier N°77: Sociale secretariaten

De sector van de sociale secretariaten is in volle beweging en heeft zijn handen vol met automatiseringen, de diversificatie van de dienstverlening, het leveren van oplossingen op maat van de individuele klant, de koppeling van verschillende systemen. Tegelijk staat de sector ook onder druk: de financiële crisis treft ook deze bedrijven en de concurrentie tussen de verschillende spelers maakt dat de prijzen onder druk komen te staan. Hoe komen we tot een ideale samenwerking? Stof tot nadenken…

COVERSTORY

Maarten van Beek (Mölnlycke Heakth Care)
Wanneer Maarten van Beek vertelt over HR, dan baadt elk woord in passie. Passie voor het vak, passie voor mensen. Hij kende tot nu slechts twee werkgevers, maar kan een indrukwekkend CV voorleggen met internationale en lokale ervaring, een CV waar het strategisch denken in het hoofdkantoor wordt afgewisseld met de HR-realiteit op de werkvloer.

GROOT INTERVIEW

Michèle Sioen (Sioen Industries)
“Er waren geen dossiers meer, geen bureaus. We zijn burelen gaan huren en zijn elders gaan werken… Je voelde toen een echte solidariteit onder de mensen, de wil bij de medewerkers om terug op te starten, ook al is dat niet evident.” Michèle Sioen over Reinventing Your Business en veel meer.

ANDERZIJDS

Naar een eenheidsstatuut
Op 7 juli lager ze er plots: de vier A4’tjes van Monica De Coninck. Vier bladzijden tekst, en het land haalde opgelucht adem. Ook op het terrein is er grote tevredenheid dát er een tekst is. Over de inhoud is dan weer niemand echt enthousiast.

U kunt dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15€ per pdf (u ontvangt het volledige magazine). U kunt er ook voor kiezen om het magazine per post opgestuurd te krijgen aan de prijs van 15€ per magazine.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.