NL | FR | LU
Peoplesphere

PSNL79

PSNL79

Dossier N°79: Rekrutering

Ook al is rekruteren al jaar en dag een HR-taak, vandaag wordt het pas écht belangrijk, lijkt het wel. Bedrijven kunnen er niet langer op rekenen dat als ze hun hengel uitgooien, er meteen een aantal vette vissen zullen aanhangen. Neen, rekruteren is vandaag hard werken, investeren in een werkgeversmerk en strategische keuzes maken. Er zijn meer dan ooit mogelijkheden om te communiceren met potentiële kandidaten, waardoor de het juiste kanaal kiezen des te belangrijker is geworden.

COVERSTORY

Ben Smeet (FOD P&O)
De carrière van Ben Smeets is even veelzijdig als dynamisch, en strekt zich uit van de oprichting van de crisiscel bij Binnenlandse Zaken tot zijn huidige functie als directeur-generaal bij de FOD Personeel en Organisatie. “Ik heb mij steeds geweldig kunnen amuseren.”

GROOT INTERVIEW

Yves Leterme (OESO)
“Er is ook een verantwoordelijkheid voor bedrijven om hun onderneming te laten uitgroeien tot een lerende organisatie”, zegt Yves Leterme, waarmee hij benadrukt dat de concurrentiepositie van ons land niet alleen van de politiek afhangt.

ANDERZIJDS

Transities
Er zijn weinig momenten in een carrière zo cruciaal als transities tussen functies, waarbij leiders zichzelf moeten bewijzen en zo snel mogelijk op kruissnelheid komen en waarde gaan toevoegen. Al tien jaar lang is The First 90 Days van Michael Watkins een leidraad. Gesprek met de auteur en twee praktijkgetuigenissen.

U kunt dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15€ per pdf (u ontvangt het volledige magazine). U kunt er ook voor kiezen om het magazine per post opgestuurd te krijgen aan de prijs van 15€ per magazine.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.