NL | FR | LU
Peoplesphere

PSNL99

PSNL99

Dossier N°99: Gevoelig ontslag

De rol van HR is om de medewerker te begeleiden in elke stap in zijn carrière… Ook het einde ervan. Het kan weleens gebeuren: een verkeerde aanwerving, economische redenen, een werknemer die niet meer past in de bedrijfscultuur of andere problemen. Soms zijn meerdere oplossingen mogelijk, af en toe valt een contractbeëindiging gewoonweg niet te vermijden. Maar is het dan de rol van HR om dit einde van de carrière van de medewerker in het bedrijf op een positieve, respectvolle manier te begeleiden, om in zekere zin “carrièrecoach” te spelen en naar nieuwe oplossingen te zoeken.

Coverstory

Katlyn Colman & Danielle Van Landuyt (Wit-Gele Kruis)
Katlyn Colman, Algemeen Directeur en Danielle Van Landuyt, Directeur Personeel en Organisatieondersteuning hebben sinds 2011, samen met de rest van het directieteam van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, een prachtig traject afgelegd. Ze toverden namelijk de sterk hiërarchische structuur van de organisatie om naar een structuur van zelfsturende teams. Zo’n transformatie betekent uiteraard een hele ommezwaai in zowel denken als doen, maar het is een beslissing waarvan ze nog geen seconde spijt van hebben gehad.

PeopleCompany

KAA Gent
Turbulentie liep steeds als een rode draad doorheen de geschiedenis van KAA Gent. De intrede van Ivan De Witte, in juli 1999, luidde een nieuwe periode in. Samen met Michel Louwagie bouwde hij de nieuwe fundamenten voor de club. KAA Gent staat nu, na het binnenhalen van de titel voor een nieuw kruispunt in zijn geschiedenis. Niet alleen staat de club er financieel veel sterker voor dan in de voorbije 115 jaar, ze kent ook meer steun onder de supporters in het gehele land.

Bijdrage / Joost Callens

“Over het opzoeken van de stilte, ook op het werk”

U kunt dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15€ per pdf (u ontvangt het volledige magazine). U kunt er ook voor kiezen om het magazine per post opgestuurd te krijgen aan de prijs van 15€ per magazine.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.