NL | FR | LU
Peoplesphere

P&V Groep wil aangifte van arbeidsongevallen veel eenvoudiger maken.

De P&V Groep (met zijn merken P&V en VIVIUM) stelt een app voor die het ingeven en verwerken van arbeidsongevallen sterk vereenvoudigt, zowel voor de getroffen werknemer als de werkgever.

In België vonden er in 2017 bijna 165.000 arbeidsongevallen[1] plaats, zowel op de arbeidsplaats als onderweg naar het werk. Per 1000 medewerkers (VTE) gebeurden er 50 ongevallen op de arbeidsplaats en 10 op de arbeidsweg.

Om een oplossing te bieden voor de vaak omslachtige administratieve procedures die gepaard gaan met een arbeidsongeval, heeft de P&V Groep een intuïtieve app uitgewerkt.

Aan de hand van een eenvoudig menu geeft de werknemer in de app in no time alle noodzakelijke info door over het ongeval. Daarbij zorgen de voor-ingevulde keuzevelden voor extra gebruiksgemak. Indien het ongeval ter plekke wordt ingegeven wordt de locatie van het ongeval direct in het dossier bijgevoegd. De gebruiker kan ook foto’s toevoegen. Bijkomende info kan altijd later worden aangevuld. De app is voorzien van handige extra features: zoals het tonen van de dichtstbijzijnde dokter, ziekenhuis of apotheek.

De app heeft eveneens een preventieluik: de medewerker kan via de app gevaarlijke situaties in de werkomgeving signaleren, die automatisch terechtgekomen bij de veiligheidsadviseur van zijn werkgever.

Gebruiksgemak en sterk verminderde doorlooptijd

De app maakt de aangifte van een arbeidsongeval, inclusief het toevoegen van bewijsmateriaal, dus veel gemakkelijker voor de werknemer, maar ook voor de werkgever is er goed nieuws: de app zorgt ervoor dat 50 tot 75 % van de gegevens die door de personeelsdienst moeten worden opgevraagd na een arbeidsongeval, reeds zijn ingevuld. Er wordt ook een automatische link gemaakt met de schadebeheerder bij de P&V Groep. Dit alles zorgt ervoor dat de doorlooptijd van de administratieve formaliteiten na een arbeidsongeval sterk wordt verbeterd.

Het initiatief past in de strategie van de P&V Groep om diensten te ontwikkelen die het leven van de klant gemakkelijker maken. Technologische innovaties zoals deze app worden dan ook enkel ontwikkeld wanneer ze een werkelijke meerwaarde betekenen voor de klant.

[1] 164.786 aangiften van arbeidsongevallen volgens laatste cijfers FEDRIS (2017)

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.