NL | FR | LU
Peoplesphere

Recorddaling: 8,4% minder werkzoekenden in Vlaanderen.

Eind mei telde Vlaanderen 184.800 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 16.962 of 8,4% minder dan een jaar eerder. De recorddaling van vorige maand (7,7%) wordt opnieuw verbroken.

In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: overal daalt opnieuw de Vlaamse werkloosheid. De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 11%. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 9,4% en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 3,8%. Ook de allochtone werkloosheid blijft verder dalen met 6,6%.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “De Vlaamse werkloosheidsgraad is intussen al gezakt tot 6,04%. Maand na maand breken we records op de Vlaamse arbeidsmarkt. Keer op keer wordt bewezen dat het Vlaams arbeidsmarktbeleid de juiste keuzes maakt door in te zetten op zo individueel mogelijke begeleiding, opleiding en werkervaring. De krapte is nu voelbaar bij alle bedrijven. Laat ons snel, ook in de federale wetgeving, de juiste beslissingen nemen om het effect van ons Vlaams beleid nog te versterken en de knelpunten bij de bedrijven op te lossen.”

Bron : Kabinet minister Philippe Muyters

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.