NL | FR | LU
Peoplesphere

SKEPP geeft je hét stappenplan voor de perfecte onderhandeling van je huurvoorwaarden.

Bij het huren van kantoorruimte hoort een huurcontract waar de diverse afspraken in worden opgenomen. Deze afspraken bestaan uit de huurprijs, het aantal vierkante meters kantoorruimte dat je huurt en andere belangrijke voorwaarden. Er is natuurlijk altijd ruimte om te onderhandelen over de afspraken in een huurcontract.

Daarom geeft SKEPP je 5 stappen zodat je succesvol kunt onderhandelen over je huurvoorwaarden.

1. De kantoorruimte na meten voordat je gaat huren
Je hebt berekend hoeveel vierkante meter kantoorruimte je nodig hebt voor jouw organisatie en hebt een ruimte gevonden die hieraan voldoet. Is deze oppervlakte berekend op basis van het Bruto Vloeroppervlak (BVO), het Netto Vloeroppervlak (NVO) of het Verhuurbaar Vloeroppervlak (VVO)? Dat is namelijk een belangrijk punt in het huurcontract.

Zorg dat je het verschil weet tussen deze termen en dat je weet op welke basis je kantoorruimte berekend is. SKEPP legt je op hun site graag het verschil uit tussen de verschillende termen en oppervlaktes. Daarnaast is het altijd verstandig om de kantoorruimte die je wilt huren nog een keer na meet, zodat je precies weet hoeveel m2 het is.

2. Denk na over de huurtermijn van je kantoorruimte
Vooral voor snelgroeiende ondernemingen is een flexibel huurcontract erg belangrijk. Als je in de toekomst werkplekken tekort komt, is het wel zo fijn dat je niet al te lang aan je huurcontract vast zit. Tegenwoordig is een huurcontract voor een werkplek vaak per maand. Voor een grotere kantoorruimte is een termijn van 1 jaar gebruikelijk.

3. Gebruik de onderhandelingsvrijheid over de huurprijs
De huurprijzen van kantoorruimte staan vaak niet vast, waardoor er ruimte is om te onderhandelen. Vooral bij kantoorruimte met een groot oppervlakte sta je sterker in de onderhandeling over de huurprijs. Verder kan het zijn dat er geen belasting wordt berekend over de kantoorruimte. Toch kan het soms voordeliger zijn om wel belast te huren, zodat je de betaalde huur kunt aftrekken als voorbelasting.

4. Zijn de servicekosten inbegrepen of niet?
Bij veel kantoorpanden is er sprake van een all-in huurprijs, wat inhoudt dat de servicekosten zijn inbegrepen in de huurprijs. Toch is dit niet altijd zo, waardoor je dus vaak naast je kale huurprijs ook een bedrag voor gas, water en licht betaalt. Bekijk van te voren wat is inbegrepen en wat niet, zodat je hier tijdig rekening mee kunt houden en niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

5. Kies je voor een casco kantoorruimte of eerder een gemeubileerde kantoorruimte?
In de zoektocht naar een Kantoor te huur Antwerpen zul je ongetwijfeld zowel kaal opgeleverde kantoorruimten (casco) tegenkomen als kantoorruimten waar je direct aan het werk kunt. Een casco opgeleverde kantoorruimte is vaak een stuk goedkoper, maar houd wel rekening met de kosten die er dan nog bij komen zoals kantoormeubilair. Is dit de moeite waard? Bedenk dit voordat je je huurcontract tekent.

Begin direct met de onderhandeling over de huurvoorwaarden van jouw kantoorruimte
Inmiddels weet je alle stappen om de onderhandeling over de huurvoorwaarden van jouw kantoorruimte succesvol te laten verlopen. Wil jij na het lezen toch nog aanvullende informatie? Neem dan direct contact op met één van de vastgoedconsultants van SKEPP. Zij geven je graag advies over de onderhandeling van de huurvoorwaarden bij het huren van kantoorruimte.

Partnerblog – SKEPP

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.