NL | FR | LU
Peoplesphere

Steeds minder werklozen in Vlaanderen!

De Vlaamse werkloosheid daalde eind februari met 7.072 personen of met 3,0%. Dat is de sterkste daling in een reeks die nu al 7 maanden op rij aanhoudt. Vlaanderen telt nu 230.129 niet-werkende werkzoekenden.

De werkloosheid daalt in alle leeftijdscategorieën: -25-jarigen (-0,7%), 25- tot 50-jarigen (-4,8%), 50- tot 55-jarigen (-7,1%) en 55- tot 60-jarigen (-10%). Alleen bij 60-plussers stijgt de werkloosheid sterk (88,8%), enkel en alleen door de langere beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt. Ondanks die stijging noteren de 50-plussers globaal toch 1% lager dan een jaar geleden.

Zowel de kortdurende (-5,8%) als de werkloosheid tussen 1 en 2 jaar (-7,5%) dalen sterk. De zeer langdurige werkloosheid (langer dan 2 jaar) stijgt dan weer met 5,5%.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “Al meer dan een half jaar zien we elke maand het herstel van de Vlaamse economie en arbeidsmarkt terugkeren in de werkzoekendencijfers. Het beleid om de economie zuurstof te geven en maatwerk te bieden voor wie werk zoekt, wordt nu ook zichtbaar in de cijfers. Maar we moeten voorzichtig blijven en zien dat de Vlaamse arbeidsmarkt nog een aantal pijnpunten telt. Door focus en maatwerk zullen we ook voor die problemen een oplossing bieden.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.