NL | FR | LU
Peoplesphere

Sterkste daling van aantal Vlaamse werkzoekenden: minder 7,8%.

Eind april telde Vlaanderen 192.764 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 16.408 of 7,8% minder dan een jaar eerder. Dat is de sterkste daling van het afgelopen jaar.

In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: overal daalt opnieuw de Vlaamse werkloosheid. De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 10,1%. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 8,9% en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 3,7%. Wat opvalt, zijn ook de sterke dalingen bij de 50- tot 55-jarigen (-12,7%) en de 55- tot 60-jarigen (-9,4%). Ook de allochtone werkloosheid blijft verder dalen met 5,6%.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “Al sinds augustus 2015 daalt de werkloosheid. Onze werkloosheidsgraad is intussen al gezakt tot 6,30%, wat Europees een heel erg goed cijfer is. Dat we in deze stijgende krapte op onze arbeidsmarkt bovendien nog tekenen voor de sterkste daling van het afgelopen jaar, toont zonder meer de structurele gezondheid van de Vlaamse economie aan. Het is nu aan ons om al onze talenten nóg beter en nóg persoonlijker te begeleiden naar de vacatures.”

Bron : Kabinet minister Philippe Muyters

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.