NL | FR | LU
Peoplesphere

Support professionals verwachten een salarisverhoging van meer dan 3% in 2019.

Volgens de jaarlijkse Salary Survey van Walters People zal de vraag naar drietalige support professionals hoog blijven, voornamelijk binnen human resources, administratieve functies en customer service.

Maud Deweer, Senior Manager bij Walters People Business Support, beschrijft wat er te verwachten valt binnen de business support arbeidsmarkt en wat de salarisverwachtingen zijn in 2019.

Hoe evolueerde de arbeidsmarkt in 2018 voor support functies? “De positieve economische situatie van 2018 stond in contrast met de besparingen van de jaren voordien. Bedrijven waren voornamelijk op zoek naar professionals om business support functies in hun organisatie in te vullen om een zo groot mogelijk personeelsbestand te ontwikkelen binnen HR, administratie en marketing. Dit had als gevolg dat heel wat korte afwezigheden vervangen werden door tijdelijke werkkrachten op administratief niveau.”

Naar welke support profielen werd het meest gezocht? “Er werd voornamelijk gezocht naar HR sourcers, recruiters en payroll professionals om de interne groei te ondersteunen van de meeste Belgische bedrijven. Daarnaast was er ook een grote vraag naar customer service representatives en junior marketeers die vloeiend Frans en Nederlands spreken.”

Wat zijn jouw verwachtingen voor 2019? “In 2019 verwachten we dat organisaties zullen blijven zoeken naar all-round administratieve werkkrachten, drietalige customer service medewerkers en recruiters. Hiring managers zullen voornamelijk zoeken naar hands-on professionals die flexibel en veelzijdig zijn en zich vlot kunnen aanpassen in een snel groeiend bedrijf. Wij geloven dat organisaties meer moeilijkheden zullen ondervinden in het rekruteren van specialisten zoals sourcers, ervaren digital marketeers, customer service representatives met ervaring binnen een specifieke sector en meertalige professionals. Organisaties die minder vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer zullen het moeilijk krijgen bij het zoeken naar top kandidaten indien zij geen initiatieven nemen zoals het aanbieden van thuiswerk of flexibele werkuren.”

Zal het loon van support professionals stijgen in 2019? “In de afgelopen 12 maanden zagen we sommige bedrijven de markt scheef trekken door salarisverhogingen van 20% aan te bieden aan starters, wat onrealistische verwachtingen kan creëren in 2019. Ons recent marktonderzoek toonde aan dat 25% van de support professionals een salaris verhoging van 3% kreeg in het afgelopen jaar. En salarisverwachtingen voor 2019 zijn hoog: 54% van de bevraagde support porfessionals verwacht dat hun loon dit jaar zal stijgen met meer dan 3%. We anticiperen dat het voor drietalige professionals, die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging binnen customer service of HR, makkelijker zal zijn om een salarisverhoging te onderhandelen aangezien ze zeer sterk bevraagd zijn op de Belgische arbeidsmarkt.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.